Ga naar hoofdinhoud

Keller en San Royal weten voor Klimke en Franziskus te blijven

Kathleen Keller met San Royal Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kathleen Keller is goed op weg met de elfjarige San Royal. In Oldenburg wist het duo de populaire combinatie Ingrid Klimke en Franziskus voor te blijven in de CDI4*. Bij de jeugdrubrieken maakten de KWPN'ers de dienst uit met een Young Riders-zege voor Zwetcher (v. Sir Sinclair) met Kristin Biermann en een tweede plek in de U25 voor Versace 20 (v. Flemmingh).

Kathleen Keller begon twee jaar geleden met het de toen pas negenjarige San Royal (v. San Remo) uit te brengen in de Internationale Grand Prix. Na twee wedstrijden in 2016 en één in 2017 is het duo sinds dit jaar frequenter te zien op het wereldtoneel. In Hamburg werd dit voorjaar de kür op muziek gewonnen. Daarna werd het duo opgesteld voor de landenwedstrijd in Rotterdam. Met een percentage van bijna 77% wist Keller en de elfjarige ruin de jury bijna unaniem te overtuigen.

Franziskus

Het populaire duo Ingrid Klimke en tienjarige Franziskus (v. Fidertanz) behaalden 74,835% en werden door de juryleden wisselend op de eerste tot en met de vierde positie geplaatst. De top drie werd compleet gemaakt door de Britse amazone Lara Butler, die wordt getraind door Wilfried Bechtolsheimer, met Kristjan (v. Polarion) , gefokt door de familie Bechtolsheimer.

Luijmes zesde

Achter Butler volgden Estelle Wettstein met West Side Story en de KWPN’er Meggle’s Boston (v. Johnson) met Matthias Bouten in het zadel. Jean-Rene Luijmes reisde samen met Madeleine Witte-Vrees voor Nederland af naar Oldenburg. Witte werd met Charmeur in de Grand Prix vijftiende en in de daarop volgende Grand Prix Special vierde van de negen starts. Luijmes nam deel aan de kür op muziek met Aswin (v. Sandreo). Hier reed het duo bijna 70% bijeen goed voor een zesde plaats.

KWPN’ers succesvol bij Jeugdrubrieken

Bij de jeugdrubrieken maakten de KWPN’ers de dienst uit met een Young Riders-zege voor Zwetcher (v. Sir Sinclair) met Kristin Biermann met bijna 73%. Daarnaast was er een tweede plek in de U25 voor Versace 20 (v. Flemmingh) gereden door Sarah Runge. De U25-rubriek werd gewonnen met meer dan 2% voorsprong door Sabrina Geßmann met Cuantano SL (v. Con Sherry).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook