Ga naar hoofdinhoud

Kigali overleden op 26 jarige leeftijd

Kigali onder Marrigje van Baalen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een hartinfarct werd de goedgekeurde KWPN hengst Kigali (v. Wolfgang) deze week fataal. Dit maakte Dressuurstal van Baalen vanmorgen bekend op Facebook. Kigali is een van de weinige hengsten die zowel in de springsport als de dressuursport op internationaal niveau is uitgebracht.

De Wolfgang nazaat startte zijn internationale carrière onder Albert Zoer en liep succesvol in het 1.40m. In 2004 nam Marlies van Baalen de teugels over. Familie van Baalen was destijds al deels eigenaar van het paard, maar kocht in 2009 een groot deel over zodat het mogelijk werd de sport en niet de fokkerij op één te zetten.

Familie van Baalen

In 2010 verscheen Marrigje van Baalen met Kigali in de ring. Zij kreeg het paard als leermeester onder het zadel en won met hem de Future Cup bij Jumping Amsterdam 2012. Met Coby en Marlies van Baalen had de hengst zich al bewezen in de Grand Prix.

IAN Trofee

De bruine hengst werd in 1995 goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN. In 1997 won hij de IAN trofee bij de 5-jarigen. Ook won hij dat jaar de Young Stallion Finale in Zwolle. In 1998 won hij ook als 6-jarige de IAN trofee. Vanaf 2013 genoot de hengst in Frankrijk van zijn pensioen bij Beligneux le Haras. Hier zijn meerdere bekende sportpaarden gestald tijdens hun pensioen, zoals Tinka’s Boy (v. Zuidpool) en Lando (v. Lancier).

Bekijk hieronder het bericht gepost door van Baalen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Dressuurstal van Baalen

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Kigali overleden op 26 jarige leeftijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook