Ga naar hoofdinhoud

Kijk de ritten van Minderhoud en Van Silfhout hier terug

In de kürfinale vandaag in Rio konden de Nederlandse ruiters allebei een proef neerzetten waar ze tevreden over waren. Minderhoud groette met een grote glimlach af en vertelde na afloop met een goed gevoel naar huis te kunnen en Van Silfhout liet weten het gevoel te hebben dat Arlando nog beter was dan in de Special.

Minderhoud nam na zijn proef in eerste instantie de leiding, maar eindigde uiteindelijk met 80.553% op de negende plaats. “Ik baalde zo enorm dat we die teammedaille niet hadden”, zei Minderhoud na zijn zeer geslaagde Kür op muziek. “Ik had me voor vandaag echt voorgenomen om Johnson op z’n mooist te laten zien, zodat ik toch met een goed gevoel naar huis kon gaan. En dat is denk ik echt gelukt.” Bij de eerste piaffe dreigde het even mis te gaan toen Johnson moest mesten. “Ik schrok wel even. Ik dacht: stopt ‘ie nou? Later zag ik die mest liggen. Toen dacht ik: oké, dan mag ‘t. Voor de rest was ’t wel echt m’n beste proef van het kampioenschap.”

Van Silfhout kreeg 79.535% voor zijn Kür met Arlando en werd daarmee uiteindelijk elfde. Afgezien van het foutje in de wissels om de pas was het een prachtige Kür. “Voor mijn gevoel had ik ‘m nog wat meer ontspannen, nog wat rustiger en losser. Maar dat helpt schijnbaar ook niet. Ach, die punten, dat wisten we van tevoren. 79,5 is een mooie score, maar ik hoopte op meer.”
Diederik is heel blij met het debuut van Arlando op een kampioenschap ver van huis. “Voor de eerste keer gevlogen, drieëneenhalve week hier, fantastisch gelopen en hij gaat bijna dikker naar huis dan dat ‘ie gekomen is.”

Kijk hier de proeven van vandaag terug

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NOS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook