Ga naar hoofdinhoud

Kim Grootendorst in het zadel van High Five U.S.

Exclusief
High Five U.S. (v. Charmeur)
De KWPN-goedgekeurde High Five U.S. raakte in 2016 geblesseerd en moest sindsdien verstek laten gaan in de KWPN Hengstencompetitie, Pavo Cup en verscheen ook niet op hengstenshows. Inmiddels is de donkerbruine Charmeur-zoon weer licht in training. Kim Grootendorst heeft plaatsgenomen in het zadel van de hengst.

De amazone is sinds januari dit jaar werkzaam bij Hengstenstation van Uytert. “De hengstenstal is hetgeen waar ik mij op een werkdag mee bezig houd. Ik neem de verzorging van alle goedgekeurde hengsten die bij ons verblijven op me”, licht Grootendorst toe.

Direct een klik

Al vanaf het kleine begin had ze een klik met High Five U.S. “Hij is mega knap, onwijs lief en heeft ook nog eens heel veel talent. Na een periode van rust was het de bedoeling dat hij weer opgebouwd zou gaan worden. Ik was de gelukkige om met hem aan te slag te gaan.”

Rustig opbouwen

Van het één kwam het ander. Ze vervolgt: “Ik ben begonnen met hem heel rustig op te bouwen aan de longe, wat hij weer heel goed doet. Sinds kort ben ik hem gaan rijden en dat pakt hij heel goed op.” Voor de amazone een unieke kans. “Ik ben verliefd en onwijs dankbaar. Voorlopig is het vooral de bedoeling dit heel rustig aan op te bouwen, en dan te zien hoe ver we daarmee komen!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.