Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer: ‘Voor de eerste keer super tevreden over Ferdeaux’

Update
Kirsten Brouwer met Ferdeaux. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd in Rucphen maakte Kirsten Brouwer vandaag haar Subtopdebuut met de KWPN-hengst Ferdeaux (v. Bordeaux). Het duo reed in het ZZ-Zwaar een score van 68,57% bijeen en eindigde daarmee als tweede achter Wilma Salm, die met Tango-zoon Dropshot met 69,07% en 65,21% beide proeven won.

Behalve op twee hengstenshows verscheen Ferdeaux lange tijd niet in de baan.” Dit was weer onze eerste wedstrijd en het was gelijk buiten. Daardoor was hij afgeleid en zat het hengst zijn hem een beetje in de weg”, vertelt Kirsten over de Bordeaux-zoon die vorig jaar juli op stal een blessure opliep en vervolgens werd teruggetrokken uit het WK-traject.

Hoge en lage punten

Sinds afgelopen december heeft Brouwer de hengst weer in training. De rentree werd vandaag beloond met hoge cijfers voor de drafonderdelen waaronder negens voor de appuyementen. “We hadden hoge en lage punten, onder andere omdat Ferdeaux omsprong in de galop en niet stil stond met halthouden”, legt de amazone uit.

Super knap

“Het kan echt nog beter en er zit veel meer in, maar voor de eerste keer ben echt heel blij. Ferdeaux is een paard met extreem veel kwaliteit. Hij heeft drie goede gangen en een fantastische instelling met veel werklust. En daarnaast is ie natuurlijk super knap”, vervolgt Brouwer lachend.

Ringervaring

De amazone richt zich op het opdoen van meer ringervaring en overweegt dat in de Prix St. Georges te doen. “In het ZZ-Zwaar is het best veel sturen en ik denk dat de Prix een fijnere proef is om doorheen te rijden. En hij beheerst de series goed.”

WK Ermelo

Doel voor de combinatie dit seizoen is het WK in Ermelo. Naast Ferdeaux brengt Brouwer in het selectietraject ook de KWPN-hengst Five Star (v. Amazing Star), vorig jaar reservekampioen op het WK, aan de start. “Om ervaring op te doen neem ik hem binnenkort ook mee in het ZZ-Zwaar of de Lichte Tour.” Het worden een drukke tijden voor Brouwer want naast deze twee zevenjarige hengsten gaat ze via het Duitse selectietraject een gooi doen naar een WK-ticket met de Hannoveraanse hengst Ferguson (v. Floriscount).

Lees ook:
Kirsten Brouwer en Eye Catcher naar bijna 72 procent op Lichte Tour-debuut
Stephanie Kooijman heeft weer een paard voor het hoogste niveau

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook