Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer en Eye Catcher naar bijna 72 procent op Lichte Tour-debuut

Update
Eye Catcher, hier onder Kirsten Brouwer. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Eye Catcher (v. Vivaldi), winnaar van wereldbrons in Verden en de Nederlandse titel in het Z2, verscheen een tijd niet meer in de ring. Op de Subtopwedstrijd in Rucphen maakte de KWPN-hengst met Kirsten Brouwer een geslaagde rentree in de ring: een fraaie score van 71,78% en ruimschoots de eerste plaats in de Prix St. Georges. 

In de showblok op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch liet Kirsten Brouwer twee maanden geleden al zien Eye Catcher klaar te hebben voor zijn terugkeer in de sport. “Ik ben een beetje perfectionistisch ingesteld maar ooit moet je de ring in gaan. Daar loop je toch tegen andere dingen aan dan thuis,”vertelt de amazone.

Genoten

Op het debuut in de Lichte Tour werd de combinatie beloond met een flink aantal achten. Brouwer over haar proef: “Eye Catcher deed het super goed en ik heb echt genoten. Hij heeft een fantastische instelling en zegt nooit nee. Maar alles kan nog wat strakker. Zo reed ik het galopappuyement wat slordig waardoor de wissel op de X niet zo mooi was, terwijl Eye Catcher dat super mooi kan. De pirouettes waren nog iets groot en het binnenkomen mag strakker.”

Ritme

Door een gezwel in zijn hals, opgelopen door een verdovingsspuit, moest de hengst vorig jaar geopereerd worden. “Daardoor is Eye Catcher er een tijd uit geweest. Hij heeft heel veel aanleg voor het hogere werk maar we gaan niks overhaasten. We trainen lekker verder en gaan in de proeven de puntjes op de i zetten. Voor mij zelf was het ook een tijd geleden dat ik Subtop gereden heb en ik wil hem nu regelmatig meenemen op concours om meer ritme te krijgen”, besluit Brouwer die de Vivaldi-zoon van de zomer wellicht ook in de internationale Lichte Tour gaat uitbrengen.

Lees ook:
Kirsten Brouwer: ‘Voor de eerste keer super tevreden over Ferdeaux’
Stephanie Kooijman heeft weer een paard voor het hoogste niveau

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook