Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer en Eye Catcher verpletteren eigen record: ‘Hij was écht goed’

Kirsten Brouwer met Eye Catcher. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen voorjaar maakte Kirsten Brouwer met de KWPN-hengst Eye Catcher (v. Vivaldi) een geslaagd debuut in de Subtop. Toen won het duo de Prix St. Georges met ruim 71 procent. Op hun tweede start in deze klasse - vandaag op de Subtopwedstrijd in Hoek van Holland - deden ze daar met de topscore van 74,61% een flinke schep bovenop. Daarmee wonnen Brouwer en haar tweevoudig winnaar van wereldbrons in Verden met overmacht gecombineerde Lichte Tour-rubriek.

“Na ons debuut in april hebben weer verder getraind en Eye Catcher deed het vandaag écht heel goed”, vertelt Kirsten Brouwer laaiend enthousiast na afloop van haar geslaagde proef. “Hij trok er super aan, maakte geen fouten en ik ben waanzinnig blij met het resultaat.”

Iets meer risico

Op het protocol stond een 9,5 voor de uitgestrekte stap en negens voor de uitgestrekte galop en drafappuyementen. “Er zaten inderdaad mooie cijfers bij”, vervolgt Brouwer lachend. Volgens de amazone valt er nog winst te behalen in de keertwendingen en de pirouettes.  “Daarin was ik zelf een fractie te voorzichtig. Eye Catcher kan de keertwendingen en pirouettes heel goed maar in de proef kunnen ze strakker en kleiner gedraaid. Daarin moet ik nog iets meer risico nemen.”

Tien voor karakter

Vorig was de Vivaldi-zoon uit de running nadat hij aan een gezwel in zijn hals, opgelopen door een verdovingsspuit, geopereerd moest worden. “We hebben behoorlijk wat pech gehad en alles bij elkaar is het zwaar geweest. Voordat ik weer de ring ik ging, wilde ik dat het helemaal goed was en nu was het moment. Eye Catcher is maar weinig op concours geweest en dat hij het dan gelijk zo weer oppakt is super. Het is jammer dat er geen cijfer voor karakter wordt gegeven, maar van mij had hij een tien gekregen”, looft Brouwer de achtjarige hengst.

Luxeprobleem

De amazone gaat zich met Eye Catcher richten op de selecties voor de indoorkampioenschappen. Hetzelfde traject heeft ze in gedachten met de KWPN-hengst Ferdeaux (v. Bordeaux). Met Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) heeft de amazone een derde troef op dit niveau. “Het is een beetje een luxeprobleem, zoveel goede paarden op dit niveau. Eye Catcher en Ferdaux zijn al meer bevestigd op Lichte Tour-niveau en om niet teveel paarden in dezelfde klasse te starten, overweeg ik op Sultan komend indoorseizoen in het ZZ-Zwaar te starten”, aldus Brouwer over de Hannoveraanse vosruin waarmee ze vorige maand op het WK in Ermelo de zilveren medaille won bij de zevenjarigen.

Hoogste Inter I-score voor Sietske de Man

In de Intermédiaire I reed Sietske de Man de hoogste score bijeen. Ze kwam met haar merrie Ziva (v. Jazz) tot een score van 67,70%, die in het gecombineerde Lichte Tour-klassement de tweede plaats betekende. Frank Trommelen mocht de derde prijs ophalen. Zijn Prix St. Georges-proef met de achtjarige vosruin Elton T (v. Zhivago) werd beloond met 65,13%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Van der Schaft en Be Painted winnen Inter II-debuut: ‘We wachten nog even met de overstap’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook