Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer met KWPN-hengst Foundation vierde in 4* GP Stuttgart, Rath wint op Destacado FRH

Kirsten Brouwer met Foundation. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was geen unanieme zege voor Matthias Alexander Rath met de Hannoveraanse hengst Destacado FRH (v. Desperados FRH) in de Grand Prix vanmorgen in Stuttgart, maar qua punten wel overtuigend. Rath won met 74.174%, ruim voor Carina Scholz die op Soiree d'Amour OLD (v. San Amour) 72.413% scoorde en tweede werd. Kirsten Brouwer reed een goede proef op de KWPN-hengst Foundation (v. United) die met 71.435% en een vierde plaats werd beloond.

De twaalfjarige KWPN-hengst Foudation liet in handen van Kirsten Brouwer een mooie proef zien waarin vooral de galoptour, met onder meer 8-ten voor de series, opviel. Ook de piaffe-passage tour leverde goede punten op. De spanning in de stap drukte het eindtotaal. Met de eindscore van 71.435%, en onder andere een tweede plaats van het Deense jurylid Matthiesen, werden Brouwer en de hengst vierde.

9-ens voor de stap

Matthias Alexander Rath stuurde de negenjarige hengst Destacado FRH naar de zege met 74.174%. De stap van het paard blijft een hoogte punt waar de Desperados-zoon 9-ens voor krijgt. Ook de drafappuyementen vielen op. Zelf zei Rath na afloop dat de piaffes nog wat voorzichtig gereden waren omdat hij anders wat te druk werd. Ook vond hij de galoppirouettes niet optimaal. Vier juryleden hadden Rath bovenaan staan, alleen Riexinger zag Jasmin Schaudt met Fano 3 (v. Harmony’s Fiorano) als beste.

WK-merries

Schaudt werd op de de twaalfjarige Fano overigens derde met 72.13%. De elegante Oldenburgse merrie Soiree d’Amour en voormalig WK finaliste scoorde onder Carina Scholz net iets meer, 72.413%. Vlak achter Kirsten Brouwer werd Dorothee Schneider op de WK-merrie Sisters Act MT (v. Sandro Hit) vijfde met 71.109%.

Isabell Werth stond met Emilio (v. Ehrenpreis NRW) op de startlijst, maar vlak voor de proef trok Werth het paard terug.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook