Ga naar hoofdinhoud

Kittel en Faurie troeven Gal af in WB-Kür

Patrik Kittel met Delaunay. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de overwinning in de Grand Prix voor Edward Gal en Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack), moest hij vandaag Patrik Kittel en Delaunay (v. Dr. Doolittle) én Emile Faurie met Delatio (v. De Niro) voor laten gaan. De Brit Emile Faurie zorgde als laatste starter voor een sensatie door met 80,40% nét achter Kittel de eindigen. Madeleine Witte-Vrees en Cennin eindigden net buiten het podium met een mooie 77,64%.

Gal en Zonik hadden het publiek op hun hand, al voor de laatste groet barstten de Londenaren in een luid gejuich uit. De kür mocht er dan ook zijn, met vooral een draftour waarbij Zonik bijna door het plafond heen draafde. Aan de andere kant komt ook de groenigheid van Zonik soms nog om de hoek kijken: de overgangen konden soms vloeiender en in de inzet van de eners sloop een klein foutje. De score kwam uit op 79,34%.

Kittel rockt Londen

Op de klanken van Guns ’n Roses leken Patrik Kittel en Delaunay er geen twijfel over te laten bestaan dat zij de winnaars waren. Met een moeilijkheidsgraad niet lager dan een 10 (!) kwamen ze foutloos naar het einde van de proef. Héél soms zakt ‘Dude’ nog iets achter de loodzijn, maar de verbinding blijft vriendelijk en de ruin heeft de laatste maanden zeker veel progressie geboekt. “Dude wil gewoon presteren en mij blij maken in de ring. En dat deed hij!” reageerde Kittel na afloop blij.

Faurie verrast

De in Duitsland woonachtige Emile Faurie, die werkzaam is voor Hof Kasselmann in Hagen, verraste zichzelf misschien nog wel het meest door met Delatio als laatste starter nog héél dicht bij Kittel in de buurt te komen, en ook nog Edward en Madeleine eraf te rijden. Met de beeldschone Delatio reed hij zijn eerste kür ooit en deed dat met verve. De hengst die in Russische eigendom is danste door de baan en liet veel talent zien in de verzamelde oefeningen.

Witte vierde

Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) werden vierde achter Gal. Cennin begint steeds sterker te worden in de piaffe en passage, maar had ook wat kleine oneffenheden, de tweede pirouette werd wat groot en Witte liep de hele kür wat voor op haar muziek. Op nummer 5, 6 en 7 vinden we drie Britse combinaties terug: Lara Butler en Rubin Al Asad (v. Rubin Royal), Hayley Watson Greaves en Rubins Nite (eveneens v. Rubin Royal) en Richard Davison en Bubblingh (v. Lingh).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook