Ga naar hoofdinhoud

Kittel zet succesreeks in Compiègne voort met zege in Special

Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack) hier nog onder Daniel Bachmann-Andersen - Foto: Equitour Aalborg

In de Grand Prix voor de Special moest Patrik Kittel Gareth Hughes nog voor laten gaan. Maar vanmorgen stelde de Zweed orde op zaken in de Special. Hij stuurde Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack) naar de overwinning met 76.617%. De tweede overwinning voor Kittel vandaag in Compiègne. Op de tweede plaats eindigde Charlotte Dujardin op haar nieuwe troef Imhotep (v. Everdale) met 76.064%. Adelinde Cornelissen was met Aqiedo (v. Undiego) de beste Nederlandse combinatie, het paar werd zesde.

Patrik Kittel reed een solide Special met de veertienjarige Blue Hors Zepter, die hij pas sinds februari onder het zadel heeft. Het was ook de eerste internationale Special die Kittel met het paard reed. Met drie eerste en twee tweede plaatsen kwam het paar tot 76.617%.

KWPN’er Imhotep tweede in Special

Bij hun internationale debuut wedstrijd kwam Charlotte Dujardin met de KWPN’er Imhotep tot een mooi score van 76.064% en een tweede plaats. De zoon van Everdale scoorde vooral goed voor zijn mooie piaffe-passage tour. Gareth Hughes die gisteren met de Trento B-dochter Classic Briolinca nog de Grand Prix won, moest nu genoegen nemen met de derde plaats. Het duo scoorde 74.936%, met hoge punten voor de passage. Maar de matige score voor de uitgestrekte en verzamelde stap drukte het eindpercentage.

Ook Adelinde Cornelissen kreeg met Aqiedo lagere punten voor het stapgedeelte. En met een foutje in de wissels om de twee kwamen ze tot 71.851% en de zesde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook