Ga naar hoofdinhoud

Klaus Balkenhol viert 80-ste verjaardag

Klaus Balkenhol met Goldstern. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Duitse toptrainer Klaus Balkenhol vierde zijn 80-ste verjaardag afgelopen vrijdag op het Duitse vakantie-eiland Sylt. "Ik hoop dat hij er nog lang voor me is", schrijft zijn dochter Anabel op Facebook. "80 jaar en dan nog zo fit, dat laat mijn hart opspringen!"

Reitmeister Klaus Balkenhol was ooit leerling van de klassieke instructeur Paul Stecken en maakte carrière bij de bereden politie. In uniform werd hij Europees reserve-kampioen Kür op muziek in 1991, won hij Kür-zilver en team-goud op de WEG in 1994 en won hij Europees teamgoud in 1993 en 1995.

Teamtrainer

Vervolgens maakte Balkenhol faam als trainer, eerst van het Duitse team, later van de Amerikanen. Tegenwoordig begeleidt Balkenhol amazones als Nadine Capellmann, Laura Tomlinson, Therese Nilshagen en natuurlijk zijn dochter Anabel.

Bron: Facebook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook