Ga naar hoofdinhoud

Klinkende zege Jasmien de Koeyer in Roosendaal

Jasmien de Koeyer met Esperanza Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jasmien de Koeyer kwam zojuist op kop bij de individuele proef voor de Young Riders op het CDI in Roosendaal. Na een derde plaats op donderdag in de team-test reed ze nu Esperanza (v. Desperados FRH) naar de overwinning met 72.763%. De Koeyer hield Charlotte Fry met haar paarden Dark Legend (v. Zucchero) en de KWPN goedgekeurde hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) achter zich.

Jasmien de Koeyer leverde een foutloze proef af met haar Desperados-merrie Esperanza. Hoogte punten waren onder meer de draf- en de galopversterkingen en de wissels om de drie springen. Twee van de drie juryleden zetten de amazone op de eerste plaats en ze kreeg in totaal 72.763%.

Fry met twee paarden

Ook de Britse Charlotte Fry presteerde goed met haar twee paarden. De stalamazone van Gert-Jan en Anne van Olst reed Dark Legend naar 71.184% en de tweede plaats. Met de KWPN-hengst Everdale waren het een paar puntjes minder (70.570%) door een iets minder gelukte linker galoppirouette.

Groenhart met dure fout

Febe van Zwambagt kwam met FS Las Vegas (v. Lord Loxley I) tot een percentage van 70.263%, wat een vierde plaats betekende. De winnares van de team-test, Julia Groenhart, moest nu genoegen nemen met de vijfde plaats op haar First Barrichello (v. Florencio I). Groenhart kreeg een dure fout in de wissels om de vier waardoor ze niet haar prestatie van donderdag kon herhalen.

Klik hier voor de uitslag met protocollen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook