Ga naar hoofdinhoud

Derde titel op rij voor Saskia van Es met Italo

Vorig jaar won Saskia van Es de KNHS-Indoortitel in de klasse L2 met haar donkerbruine hengst Italo, afgelopen zomer voegde ze daar de Hippiadetitel in het M1 aan toe en vrijdag won Van Es haar derde kampioenstitel met de Fürstenball-zoon, deze keer in het M2.

De overwinning was niet helemaal unaniem voor Van Es en Italo. De jury bij C week met zijn score van 68,333% af van de andere twee juryleden en plaatste de combinatie op de derde plek, maar de totaalscore van 70,500% was ruim voldoende voor het kampioenslint.

Top drie

Anouk Ivits kwam met Iris  uit op precies dezelfde score als  Harmina Holwerda met Ruscherd fan Bokkum (v. Norbert 444), maar het reglement bepaalde dat het zilver voor Ivits was. Daarmee eindigde de amazone voor de derde keer op rij achter Van Es, vorig voorjaar won ze de reservetitel in de L2 met de Lord Leatherdale-dochter en in de zomer in het M1. “Helaas een hele grote fout in de contragalop. Lees tweeën en drieën, maar toch bij een jury eerste”, liet Ivits na afloop weten. “Wat ben ik blij met zo’n paard, die komt er wel!”

Successenreeks

Holwerd en Ruscherd zijn dit jaar aardig succesvol. Ze werden begin dit jaar al Fries kampioen in de M2 en verdienden daarmee een ticket naar  Ermelo, waar ze brons wonnen. Een maand geleden wonnen ze ook al overtuigend de Horses2Fly KFPS Indoorcompetitie én de Zilveren Zweep.

Uitslag

Bron: Horses.nl/Phryso

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.