Ga naar hoofdinhoud

KNHS Kampioenschap: klassen L2 pony’s en B paarden *Update*

Kampioenen L2 cat DE Veerle van Hof (goud in het midden) Fleur Kempenaars (zilver) en Nina van Rooij (brons rechts). Foto: Jacquelien van Tartwijk.

Ook de kampioenen bij de pony's in de L2-dressuur en bij de paarden in de klasse B zijn bekend. Mirte Kogelman, Naita van der Velden en Veerle van Hof pakten de winst bij de L2-pony's. De kampioen bij de B-paarden is Richella Nijen Twilhaar.

De laatste rubriek van het KNHS Indoorkampioenschap dressuur voor paarden, de klasse B, werd een overwinning voor Richella Nijen Twillaar met de zesjarige ruin Incredible SQBS. De combinatie van De Bosruiters uit Den Ham ging van kop af aan de leiding met een percentage van 70,833. Jill Klein won zilver met de vijfjarige Jock I&S, het brons ging naar Kim Alting en de vierjarige Kahlua N.

‘Mooi gelukt vandaag’

“Mooi gelukt vandaag”, lacht kampioene Richella Nijen Twillaar. “Ik startte als allereerste en was zo bang. Ik dacht o nee, nu moeten al die goede combinaties nog. Ik ben gewoon uit eten gegaan. Ik moest gewoon weg hier. Toen we hier terugkwamen moesten er nog twee rijden. Incredible liep ook super fijn, een nette constante proef. Hij heeft een hele goede galop, hij is heel stabiel en is super mooi om te zien. Ik vind het een fantastisch paard. Ik ben er super blij mee.”

Vierde wedstrijd

Toch weet Richella het resultaat ook te relativeren. “Het is nog maar B dressuur. Een rondje rijden. Het doel is nu naar de hogere klassen. Hij is al zes jaar oud en kan nu wel verder. Ik heb hem pas sinds half december. We zijn vier keer gestart. De eerste keer een score van 233 punten, de tweede wedstrijd werden we kringkampioen, de derde wedstrijd Overijssels kampioen, in zijn vierde wedstrijd won hij de finale van de dressuurbokaal in Raalte en nu dus KNHS Indoorkampioen. Dat is toch fantastisch. Mijn vader en broer kochten hem, zij hebben een handelsstal. Ik zag hem en dacht, die moet ik hebben. Hij is gewoon een laatbloeier. Normaal hoor je wel Charmeur brengt gezeur, maar dat valt bij hem wel mee. Hij is super braaf. Hij doet nu al echt alles voor me.

Veerle van Hof doet het nog beter dan trainster Romy Bemelmans

Voor Veerle van Hof en haar fanclub wordt de lange reis terug naar het Zuid-Limburgse Hulsberg een mooie. De auto is volgeladen met versierselen die horen bij de titel in de klasse L2, categorie D/E. Een mooi succes ook voor haar trainster Romy Bemelmans, die mede-eigenaresse is van haar pony Equine Parks Xander. Romy won vrijdag zelf zilver in de klasse Z2 bij de paarden.

‘Xander liep heel erg fijn’

“Ik ben super blij, omdat Xander heel erg fijn liep”, lacht Veerle, omringd door de fanclub. “Ik ben in Limburg kampioen geworden en mocht hier nu voor de tweede keer rijden. Ik had echt niet verwacht kampioen te worden. Vorig jaar was ik hier kampioen in de klasse B. Volgend jaar hoop ik in het M.”
Succes is er voor het team van Equine Park uit Hulsberg. “Ik krijg les van Romy Bemelmans. Zij is nu naar Indoor Brabant. Dat zou heel chique zijn als ik daar ook eens zou kunnen rijden. Ik zou heel graag ook internationaal gaan rijden. Voorlopig wordt Xander dan ook niet verkocht”, aldus Veerle van Hof, die een carrière als professioneel dressuuramazone ambieert.

Het was Limburg dat de kampioene leverde, Brabant vulde het podium met Floor Kempenaars (tweede met Armano) en Nina van Rooij (derde met Amigo).

Kampioene van de klasse in het L2, categorie C komt uit Brabant

De kampioene van de klasse in het L2, categorie C komt uit Brabant, de bakermat van de dressuur lijkt het wel. Naita van der Velden komt uit Gemonde en reed haar fraaie pony Woldberg’s Tobias naar het goud. Ellemijn van Norel verdedigde met verve de kleuren van Gelderland (tweede) en de nummer drie, Jamie Boeve, komt uit Overijssel.

Mirte Kogelman wint met New Forest dekhengst L2, AB

De twaalfjarige Mirthe Kogelman is de nieuwe KNHS-Indoorkampioen in de klasse L2, A/B. Ze reed de goedgekeurde New Forest hengst Comme’s Forest Dille naar de titel. “Soms is hij wel sterk, maar vandaag was hij heel fijn en lette goed op”. Mirthe rijdt de bruine stoere hengst nu anderhalf jaar voor eigenaar Raymond Kamphuis, die Mirthe ook lesgeeft. “Ik rijd thuis nog een vijfjarige merrie en een A-pony, een hengst, ook bij Raymond Kamphuis.”

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook