Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere toont zich klasse apart

Dinja van Liere met Hexagon's Bon Amie. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Dinja van Liere toonde zich met Hexagon’s Banderas een klasse apart tijdens het regiokampioenschap in Zeeland. De voor de Hexagon Stal van Leunis van Liere uit Schore rijdende amazone liep met de veel power tonende Rubi’s Radetzky-zoon in de klassieke proef naar 67,14%. In de finale Kür op muziek danste de amazone uit Kapelle met de zevenjarige ruin naar 70,94 procent. Daarmee schreef de combinatie met een straatlengte voorsprong de titel op haar naam.

Ze won ook het Z2 met 71,18% met Hexagon’s Bon Ami. Bij de pony’s kreeg Zoe de Booij met de ruin Voltage als enige deelnemer in Z2 categorie D de titel in de schoot geworpen.
Klik hier voor alle uitslagen.

19-02-2013 Springen paarden Zuid-Holland
Siebe Kramer bracht op de regiokampioenschappen van Zuid-Holland in Maassluis afgelopen zondag maar liefst zes paarden uit. Met Coralie (v. Cornet Obolensky) schreef hij de klasse ZZ op zijn naam en met Chesney (v. Indoctro) wist hij in de klasse M het winnende parcours te springen.
Klik hier voor alle uitslagen.

19-02-2013 Dressuur pony’s Limburg
Laurie Vervoort zette in de klasse M1 van de regiokampioenschappen ponydressuur van Limburg afgelopen weekend in Reuver een prachtige prestatie neer. Ze sleepte met haar achtjarige pony Rin Tin Tin met 23 punten voorsprong de titel in de wacht.

19-02-2013 Springen paarden Noord-Brabant
Na twee manches waarin Aniek Diks met haar Lorain (v. Lordanos) al foutloos en de snelste was, kwam een superspannende barrage afgelopen weekend op het regiokampioenschap van Brabant. Ook hierin trok Diks uiteindelijk nipt aan het langste eind. De familie Diks was goed vertegenwoordigd in Roosendaal, want Henk Diks, de oom van Aniek, won met Zappa (v. Zadok) de klasse ZZ. Hij bleef in de barrage als enige foutloos en sleepte daarmee de titel in de wacht.

19-02-2013 Dressuur paarden Utrecht
Na een heel nette eerste proef te hebben gereden in de binnenbaan van Stal Groenendaal te Bunschoten bezette Margreet Prosman met HCH’s Red Chilli direct al de tweede plaats in de strijd om de titel regiokampioen Utrecht in de klasse ZZ-Licht. Mede door het fijne gevoel op vrijdag reed ze zaterdag met nog wat meer lef haar Kür en werd ze met een score van 65,15% gemiddeld kampioen.

19-02-2013 Springen paarden Noord-Holland
Springruiter Glenn Knoester had zijn paarden afgelopen zaterdag tijdens de kampioenschappen van Noord-Holland in Blokker, goed voor elkaar. Ongekend snel reed hij door de barrage van de klasse M met Alpicor (v. Lupicor), zodat de rest het nakijken had. Met Febo’s L’Argentina (v. Heartbreaker) schreef hij het ZZ op zijn naam, door in de barrage zichzelf met Wonder of Society (v. Lord Z) voor te blijven.

19-02-2013 Springen paarden Overijssel
De 36-jarige Rob Scherphof werd afgelopen weekend regiokampioen van Overijssel in het ZZ springen. In de accommodatie van de Zwartewaterruiters in Genemuiden was hij met Annebel (v. Cantos) maar liefst drie seconden sneller dan de nummer twee, Elsemiek Leijenaar. Zij sloeg op haar beurt een gat van tien seconden richting de nummer drie, Mark Bunting. Scherphof kwalificeerde zich ook in het Z voor het NK. Kampioen in deze klasse werd Michel Priemis.
Klik hier voor alle uitslagen.

19-02-2013 Springen paarden Gelderland/Flevoland
Niels Brussen mag zich regiokampioen ZZ springen van de provincie Gelderland noemen. Met de kwaliteitsvolle merrie Amy Landra (Indorado x No Limit) reed hij afgelopen vrijdag in Brummen twee nulrondes, maar kreeg hij in de barrage twee springfouten. Brussen nam het op tegen Marco Verbeek, die in de barrage maar liefst twaalf strafpunten liet noteren. De titel in het Z kwam op naam van Martijn van de Brink.
Klik hier voor alle uitslagen.

19-02-2013 Springen paarden Zeeland
De zeventienjarige Niels Knape werd afgelopen zaterdag Zeeuws kampioen in de klasse ZZ. In de barrage was hij Marieke de Bart met Champagne Z (v. Chellano Z) te snel af. Het Z werd gewonnen door Cindy Perdaen.

19-02-2013 Springen paarden Drenthe
Na de eerste twee manches van het Drents kampioenschap in het ZZ, was het deelnemersveld zaterdag in Beilen al flink uitgedund. Twee combinaties plaatsten zich voor de barrage. Daan van Geel verscheen met Bastiaan (v. Verdi) als eerste aan de start, nam niet teveel risico en bleef foutloos. Voor Robert Roordink en As Usual P.S. (v. Lupicor) was het erop of eronder. Al bij de derde hindernis, waarop hij een fout moest incasseren, bleek er geen nulrit in te zitten. De kampioenstitel kwam zodoende op naam van Daan van Geel.

19-02-2013 Dressuur paarden en pony’s Friesland
Dhet dressuurkampioenschap in Friesland werd over twee zaterdagen verreden. In de ZZ-licht was er niet een duidelijke winnaar. Kampioen werd Dave Erkamp met zijn getalenteerde maar nog iets groene Vanilla Seven (v. Oo seven) met 62,65%. De klasse Z2 kwam op naam van Harmina Holwerda met haar friese hengst Petrus PJ (v. Heinse) met 66,47%. Het Z1 werd overduidelijk gewonnen door Marsja Dijkman met haar Friese dekhengst Sake 449 (v. Doaitsen 420) met 67,65%. Bij de pony’s kwam het Z2 D/E op naam van Bo Oudhof en haar pony Day of la Divinia. Zij behaalden een score van 68,21%. De klasse Z1 D/E werd met overmacht gewonnen door Marte de jager met haar geroutineerde palomino Hamahr du Bois met 66,32%.
Klik hier voor alle uitslagen.

19-02-2013 Springen paarden en pony’s Friesland
Folkert Kelderman reed zijn Oklund-dochter Zena afgelopen zaterdag tijdens de Friese kampioenschappen zo scherp door de barrage van het ZZ, dat er voor Romy Dijkstra en Wayne Rooney (v. Lupicor) alleen nog de reservetitel restte. In hetzelfde Ruitersportcentrum Sneek gaf Herman Smit met Bineke (v. Sir Corland) de andere deelnemers in de klasse Z het nakijken. Hij bleef als enige foutloos in beide manches, zodat een barrage niet nodig was. In de Friese titelstrijd bij de pony’s kwam het in de klassen Z en ZZ niet tot een barrage. Alleen Anouk Adema wist na een springfoutje van Zarlina (v. Landon) in de eerste manche, de lei in de tweede manche van het Z/DE schoon te houden.
Klik hier voor alle uitslagen.

12-02-2013 Dressuur paarden Groningen
Vai Bruntink scoorde met de spectaculaire, grote schimmelmerrie Pavo’s Babushka (Universeel x Zeoliet) afgelopen weekend in Vlagtwedde op het Groningse regiokampioenschap dressuur in het ZZ-Licht ruim vier procent meer dan nummer twee, Corrie Rave op Aragon W (v. Weltino). Ook in de klasse Z2 zegevierde Bruntink, ditmaal met de jonge Chardonnay (Winningmood x Flemmingh x Cabochon).

12-02-2013 Dressuur paarden Noord-Holland
Met een score van 66,47% werd Carlijn de Boer afgelopen zaterdag in Benningbroek de overall winnares van het ZZ-Licht regio Noord-Holland. Zij reed de elitemerrie Zodinde (v. Sandreo) van familie Minneboo. De Boer eindigde ook als derde met Wimbledon (v. Painted Black). Eva van der Linden mocht zich met Belle Lady Texel (v. Krack C) als tweede opstellen.
Klik hier voor alle uitslagen.

12-02-2013 Dressuur paarden en pony’s Zeeland
Dinja van Liere was afgelopen zaterdag de absolute winnares op het regiokampioenschap van Zeeland in Ouddorp. Zowel in het Z2 als in het ZZ-Licht reed ze haar paarden ruimschoots naar de winst. De hoogste podiumplaats bij de pony’s in de klasse Z2 was voor Zoe de Booij.

12-02-2013 Springen paarden en pony’s Utrecht
Vier combinaties kwamen terug om te strijden in de barrage van het ZZ springen op het regiokampioenschap van Utrecht, gehouden in De Meern in de accommodatie van de Voornruiters. Hieruit mochten slechts drie door naar het NK, wat zorgde voor een spannend schouwspel. Hoewel Richard Kapteyn met zijn Amazing Society (v. Casantos) de balken hier en daar liet rammelen, bleef alles liggen en greep hij de overwinning. Bibi van Gehlen werd kampioen van zowel het Z als ZZ springen bij de pony’s.
Klik hier voor alle uitslagen.

12-02-2013 Springen pony’s Gelderland/Flevoland
Afgelopen weekend werd in Kootwijkerbroek en Nijkerk ook door ponyruiters gestreden om de kampioenstitels in de discipline springen. In Nijkerk werd Laurie Touw met Powergirl overtuigend kampioen in het ZZ/DE. Kars Bonhof moest daardoor genoegen nemen met de tweede en derde plaats met zijn pony’s Unbelievable en Surprice. Leontine Bruin werd met Abercombie kampioen in het Z/DE. De titel in de klasse Z/C was voor Susan van den Belt met haar pony Blitzie.
Klik hier voor alle uitslagen.

12-02-2013 Dressuur paarden Gelderland/Flevoland
De finale van het ZZ-Licht om de Gelderse Kampioenstitel was bijzonder spannend. Diederik van Silfhout en zijn leerling Floris Mak van Waay reden afgelopen zaterdag in Ermelo een nek-aan-nekrace, die uiteindelijk in het voordeel van Van Silfhout werd beslist. Mak van Waay was in de eerste proef nog te sterk voor Van Silfhout, maar in de Kür won Van Silfhout met 1,5% voorsprong, wat goed was voor de uiteindelijke overwinning.
Klik hier voor alle uitslagen.

11-02-2013 Dressuur paarden Zuid-Holland
Afgelopen weekend vonden bij manege de Prinsenstad alsnog de vanwege weersomstandigheden eerder afgelaste Regiokampioenschappen dressuur in de klasse ZZ-licht plaats. Deze selectie voor de landelijke kampioenschappen werd overtuigend gewonnen door Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy. Ze behaalden een score van 70,14%, bijna 2% hoger dan Gregor Tacx die met Vivace de Jeu tweede werd.
Klik hier voor alle uitslagen.

05-02-2013 Dressuur paarden Overijssel
De pas zestienjarige Jeanine Nekeman werd zaterdag met overmacht Overijssels kampioen in het ZZ-Licht. In Genemuiden bezette ze de eerste plek in de reguliere proef en werd ze met Vlingh (v. Flemmingh) tweede in de afsluitende Kür. Nekeman, die sinds kort in het B-kader van de junioren zit, bleef voor op Linda Verwaal. Femke Beljon mag zich regiokampioen van het Z2 noemen. Bij de pony’s in de categorie DE pakte Isis Haccou de Z2-titel met Cinderella du Bois.
Klik hier voor alle uitslagen.

05-02-2013 Dressuur paarden Zuid-Holland
Met de imponerende Westrade’s Chapeau (v. Lord Loxely) won de 24-jarige Philip van Ommen afgelopen zondag met overmacht het regiokampioenschap van Zuid-Holland in de klasse M1 in Delft. Een grote kanshebber van de titel, de hengst Chinook (v. Vivaldi) gereden door Anieta Klip-van de Laar, verwees hij met een winnende score van 70% naar de tweede plaats.
Klik hier voor alle uitslagen.

05-02-2013 Dressuur pony’s Noord-Brabant
Ponyamazone Lisanne Zoutendijk werd dit weekend met haar pony Champ of Class regiokampioen Z2 in Noord-Brabant. Ze reden een fantastische score bij elkaar van bijna 74% en zetten daarmee de concurrentie ruimschoots op afstand. Dit geeft Lisanne alle reden om vol vertrouwen het NK tegemoet te gaan.
Klik hier voor alle uitslagen.

05-02-2013 Springen pony’s Overijssel
Het regiokampioenschap springen voor pony’s werd afgelopen weekend in IJsselmuiden verreden. Berber Dijkman is regiokampioen van de hoogste klasse. In het Z bij de DE-pony’s was Jesse Seiger de sterkste en Coen Kerbert sleepte de kampioenstitel in het Z categorie C in de wacht.
Klik hier voor alle uitslagen.

05-02-2013 Dressuur pony’s Noord-Holland
Met twee Z2-pony’s vertrok Kaylee Gouda naar de Noord-Hollandse regiokampioenschappen in Nieuw-Vennep afgelopen weekend. En niet zonder succes, met beide pony’s mocht ze overkampen in de titelstrijd. Met de Duitse rijponymerrie Dollar Girl (v. Donnerwetter) behaalde ze 66,98%, zes tiende procent meer dan Shanna Lust, die met haar Stukhuster Orlando het zilver greep.
Klik hier voor alle uitslagen.

31-01-2013 Dressuur pony’s Groningen
Kim de Jonge zegevierde met Sandokan (v. Nadir) ruim in de Z2/DE op de Groningse regiokampioenschappen ponydressuur in manege De Wolverlei te Vlagtwedde. Van de vier combinaties in de Z1/DE-pony’s reed alleen de twaalfjarige Demi van ’t Veer met Heitrak’s Marvin (v. De Goede Ree Now or Never) beide proeven boven de 60% en pakte daarmee de winst.
Klik hier voor alle uitslagen.

31-01-2013 Dressuur pony’s Zuid-Holland
In de Z2-klasse was Daphne van Peperstraten onverslaanbaar. Met haar pony TC Donata behaalde ze een percentage van 66.13% en de overwinning en met haar andere troef Make My Day wist ze met 64.75% beslag te leggen op de tweede plaats.
Klik hier voor alle uitslagen.

31-01-2013 Dressuur paarden Zuid-Holland
Jacobine Bijl-Dijkshoorn en Robin Bernoski kregen allebei 64,85% toebedeeld van de jury voor hun proef in het Z2 afgelopen zondag. Bijl-Dijkshoorn mocht zich toch de winnares noemen van het regiokampioenschap van Zuid-Holland, dat bij Manege de Prinsenstad in Delft werd verreden. Dion van ‘t Veer werd de kampioen in het Z1. Ook hij verdiende 64,85% met zijn proef.
Klik hier voor alle uitslagen.

31-01-2013 Dressuur paarden Noord-Brabant
Met dikke negens voor de uitgestrekte draf en galop liep de achtjarige Show Boy (v. Show Star) afgelopen weekend onder Joyce Lenaerts naar de Brabantse titel in het Z2 dressuur. De bruine ruin liep in Schijndel pas zijn vijfde concours. Met een score van 77,17% in Kür op muziek bleef Lenaerts haar grootste concurrente, Dana van Lierop met Finest (v. Florestan I), bijna vier procent de baas.
Klik hier voor alle uitslagen.

Lees meer over de KNHS Regiokampioenschappen in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook