Ga naar hoofdinhoud

KNHS start pilot voor dressuurrubrieken op basis van leeftijd ponyruiters

Foto Lonneke Ruesink

In april en mei houdt de KNHS een pilot met dressuurrubrieken waarin niet de grootte van de pony van belang is, maar de leeftijd van de ruiters en amazones. Hierdoor kan een klein kind van twaalf op een C-pony bijvoorbeeld uitkomen tegen een langer kind van twaalf op een E-pony. De klassenindeling blijft gelijk. De pilot wordt vooralsnog alleen gehouden in de regio's Brabant, Limburg en Zuid-Holland.

Het doel van de pilot is om kinderen met leeftijdsgenoten te laten rijden. Ze bevinden zich in dezelfde leerfase en hebben dezelfde motoriek, die past bij hun leeftijd. Sporten met leeftijdsgenoten vormt, samen met een verantwoorde omgang met het paard, de basis voor goed leren paardrijden en lijdt tot meer plezier.

Indeling rubrieken

De kinderen blijven rijden in de dressuurklasse waar ze nu ook in rijden en de behaalde winstpunten tellen mee. De pilot wordt in vier rubrieken verreden: kinderen van zes en en zeven jaar, kinderen van acht tot en met elf, kinderen van twaalf tot en met veertien en jeugd van vijftien tot en met achttien.

Pilot wedstrijden

  • 6 april 2019 in Werkendam
  • 7 april 2019 in Kessel
  • 27 april 2019 in Leende
  • 5 mei 2019 in Panningen

Vervolg

De KNHS gebruikt deze vier testwedstrijden om de nieuwe opzet goed te kunnen volgen en evalueren. Als dit positief uitpakt, kunnen meer wedstrijdorganisaties die van 1 juni tot en met half september een ponywedstrijd uitschrijven, deze jeugdrubrieken in de dressuur meenemen in het vervolg van de pilot.

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook