Ga naar hoofdinhoud

Kuintjes, De Groot en Weggelaar schrijven rubrieken op naam

Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlanders zijn uitermate succesvol op CDI Waregem. Nadat Tosca Visser al de Grand Prix kür op muziek won waren er in de jeugdrubrieken ook uitsluitend zeges voor Nederlandse amazones. In de ponyrubriek ging de zege naar Rowena Weggelaar, bij de junioren was er winst voor Amber de Groot en Young Rider Zoë Kuintjes mocht ook als eerste opstellen.

Rowena Weggelaar gebruikte de Subtop dressuur tweedaagse Tolbert als voorbereiding voor het CDI Waregem. Op dit concours had Weggelaar en Navarone van de Beekerheide al een mooie stijgende lijn te pakken met op de eerste dag in de individuele proef een vijfde plaats met 68,05% en in de landenproef, die tevens als kadervorming diende, een derde plaats met 69,79%. Gisteren begon Weggelaar in het Belgische Waregem met een tiende positie en 68,524% in de landenproef. Vandaag oversteeg ze haar concurrenten met 69,775% in de individuele proef.

De tweede positie was voor Micky Schelstraete met Jonker’s Pieter. Schelstraete en Weggelaar troffen elkaar vorig weekend ook al in de kadervorming in Tolbert. Nu werd Schelstraete door twee van de drie juryleden op kop gezet, maar het Franse jurylid bij H zag er niet meer in dan een zesde plaats. Een eindtotaal van 69,640% bracht het winnende duo van de landenproef op een tweede plaats.

Morgan Walraven kreeg van de jury bij B evenveel punten als Schelstraete en dat leverde een gedeelde koppositie bij dit jurylid. Uiteindelijk behaalde Walraven Devill’s Kiss Naoni de derde score van 68,874%.

Junioren

Amber de Groot reed met de pas zesjarige Homemade (v. Hexagon’s Louisville) naar de overwinning bij de Junioren met 68,137%. Op de tweede plaats eindigde de thuisrijdende Emma Driesen met Kalahari.

Met bijna 67% eindigde Annemijn Boogaard op de derde positie met Fullspeed TC (v. Ziësto) gevolgd door landgenote Marie Kleinepier in het zadel van Ampère-zoon Floret. Tot slot was er een zesde plaats voor Charlotte Wensing met Flash (v. Fidermark) met bijna 66%.

Young Riders

Met 69,363% ging de zege bij de Young Riders naar Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall I). Zowel de jury bij C en B werd Kuintjes op kop gezet.

De jury bij H Jeanette Wolfs zag Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi (v. Sergio Rossi) als beste van de Young Riders-rubriek. Zwiggelaar werd donderdag nog derde, maar steeg nu een plaatsje. Ook Zwiggelaar deed afgelopen weekend ter voorbereiding mee aan de Subtop Dressuur tweedaagse en werd twee dagen tweede achter Diana van de Bovenkamp. Ten opzichte van vorig weekend zijn de scores van Zwiggelaar behoorlijk gestegen met vandaag als resultaat 68,333%.

Fabienne Jongen won donderdag nog de Young Riders-rubriek, maar moest vandaag genoegen nemen met een vierde plaats met Botticelli (v. Obelisk).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook