Ga naar hoofdinhoud

Jessica von Bredow-Werndl wint overtuigend Kür München

Acht deelnemers kwamen er zojuist aan de start in het Duitse München, waar de CDI4* Grand Prix Kúr op muziek verreden. In een niet uitverkochte arena, streden drie Duitse, drie Nederlandse en twee Oostenrijkse combinaties om de eerste plaats. Tot op het laatst bleef het de vraag of het ook dit keer een volledig Duits podium zou worden, zoals eerder vandaag het geval was bij de springruiters. Op het laatste moment gooide de Oostenrijkse roet in het eten en werd het een Duits/Oostenrijks podium.

Na een zeer lange vertraging in het programma startte, Laurens van Lieren vanavond Ulysses la Haya. De ruiter uit Schore -die door de Duitse pers bij binnenkomst werd geïntroduceerd als de ‘Robbie Williams van de dressuur’-  kwam als eerste aan de start en reed een score bij elkaar van 73,175%. Van Lieren oogde na het afgroeten tevreden en enthousiast. Terecht, want hij hield de koppositie vast tot de vierde combinatie. De Oostenrijkse Christian Schumach kwam als tweede aan de start met Auheim’s Picardo in een Kür met zeer krachtige muziek, maar de proef in zijn geheel sprankelde minder en werd beoordeeld met 69.900%.

De derde combinatie die aan de start kwam Madeleine Witte-Vrees uit Schijndel met de 13-jarige Unlimited. De nakomeling van Jazz toonde veel expressie en Vrees reed beheerst naar een 72,575% score. Katja Gevers kwam als vierde de piste in; de Berlicumse reed met de volle broer van Sisther de Jeu prachtige passages en pirouettes en liet een heel stabiele krachtige uitvoering zien.  Samen met Thriller kwam zij tot een score van 74,625% waarmee zij de leiding in het klassement overnam van Laurens van Lieren. Gevers kon echter maar kort genieten van haar koppositie; de eerste Duitse ruiter in de ring deze avond, Benjamin Werndl, reed met de Oldenburger Der Hit een puntentotaal bij elkaar van 75, 475% en nam daarmee direct de leiding over in het klassement.

Dorothee Schneider kwam binnen op de klanken van ‘Let’s get loud’ van Jennifer Lopez en hield de feestelijke Zuid-Amerikaanse muziek de gehele Kür vast. Kaiserkult TSF  danste de piste rond en werd door het thuispubliek na afloop enthousiast bedankt met een enorm applaus.  Met een score van 74,850% kwamen zij op een tweede plaats, net voor Gevers.  De Duitse Jessica von Bredow-Werndl reed vandaag voor het eerst haar nieuwe -nog niet eerder vertoonde- Kür met Unee BB, die werd ingeluid met de bekende woorden van Martin Luther King: “I have a dream”. De Gibraldi nakomeling kreeg een score van 80,400% van de jury, die haar zonder uitzondering, op de eerste plaats zetten. De Duitse verpletterde daarmee de scores van haar voorgangers. Een Nederlandse combinatie op het erepodium was daarmee van de baan.

Renate Voglsang kwam als laatste aan de start. De Oostenrijkse wist op dat moment de score van haar voorgangster nog niet en liet zich met Fabriano van haar beste kant zien. Haar eindresultaat van 75,950% zorgde ervoor dat er geen volledig Duits podium werd gecreëerd en zij op een mooie tweede plaats eindigde.

Klik hier voor de volledige uitslag en scores per jury.

 

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook