Ga naar hoofdinhoud

Kür-zege Windsor ook voor Carl Hester

Carl Hester met Nip Tuck. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na donderdag op de Royal Windsor Horse Show de Grand Prix te hebben gewonnen, schreef Carl Hester gisteravond ook de Grand Prix kür op zijn naam. De Britse topruiter reed zijn elfjarige KWPN-ruin Nip Tuck met 79,45% naar een overtuigende zege. Bij twee van de vijf juryleden overschreed Hester zelfs de magische 80%-grens.

De lange tijd door een blessure geplaagde Fiona Bigwood zorgde dat de tweede prijs ook in eigen land bleef. Bigwood reed haar tienjarige Gribaldi-merrie Atterupgaards Orthilia naar een score van 76,50%. De Deense ruiter Anders Dahl, echtgenoot van Bigwood, kreeg voor zijn kür met Wie-Atlantico de Ymas (v. Wie Weltmeyer) 71,90% wat goed was voor de derde plaats. De Deense Sune Hansen en Charmeur (v. Crelido) eindigen met 71,55% op de vierde plaats. De Engelse Hayley Watson-Greaves en Rubins Nite (v. Rubin Royal) maakten met 71,42% de top vijf compleet.

Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi), in de Grand Prix nog goed voor de derde plaats, eindigden met een score van 68% op de negende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.