Ga naar hoofdinhoud

Kürzege met ruim 80% voor Steffen Peters, Tommie Visser vijfde

Steffen Peters met Rosamunde Foto: Equitaris.de / Sabine Wegener

In de Grand Prix eiste Steffen Peters vrijdag de unanieme zege op met Rosamunde op Grand Ducal Dressage in Luxemburg en dat deed de Amerikaan zaterdagavond in de kür opnieuw. Het duo kwam uit op 80,550% en dat was ruim voldoende om gastheer Sascha Schulz met zijn Lusitano-hengst Dragao te verwijzen naar de tweede plaats. Tommie Visser en Variohippique's Vingino waren met de vijfde plek de beste Nederlandse combinatie.

Het was voor Peters de tweede keer dat hij boven de tachtig procent uitkwam met de Rock Forever-dochter, in 2015 won het duo de kür in het Oostenrijkse Achleiten met 80,975%.

Persoonlijk record

Schulz eindigde vrijdag met een klein verschil achter Peters’ landgenote Ashley Holzer op de derde plaats in de Grand Prix op zijn ‘eigen’ wedstrijd, maar in de kür liet de Luxemburger er geen twijfel over bestaan. De ruiter kreeg 77,810% voor zijn kür en verbeterde daarmee niet alleen zijn persoonlijk record met de goedgekeurde Lusitano-hengst, maar pakte daarmee ook unaniem de tweede plaats.

Top vijf

Maria Caetano maakte met Coroado, eveneens een Lusitano, de top drie compleet. De Portugese amazone kreeg 75,885% van de juryleden voor haar kür en verwees de nummer twee van de Grand Prix, Ashley Holzer naar de vierde plaats. De Amerikaanse amazone kreeg voor haar optreden met Havanna en totaal van 75,295%. Visser en Vingino kregen 72,980% van de juryleden en eisten daarmee precies nog een top 5-klassering op.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook