Ga naar hoofdinhoud

Kürzege voor Adelinde Cornelissen en Zephyr: ‘Plan gelukt!’

Exclusief
Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de muziek van haar voormalige toppaard Parzival danste Zephyr (v. Jazz) onder Adelinde Cornelissen vandaag naar de overwinning in de Grand Prix kür op muziek. Op CDI Aken, het eerste outdoor concours van het duo, verscheen de fraaie score van 74,925% op de borden.

In de Grand Prix van gisteren eindigde Adelinde Cornelissen met de door haar ouders gefokte Jazz-zoon als vijftiende. “Het was weer de eerste buitenwedstrijd en Zephyr was érg wakker en gespannen”, legt Cornelissen uit.

Ontspannen kür

“Het belangrijkste voor vandaag was om een ontspannen kür te rijden. Ik weet dat als Zephyr relaxed is, hij de oefeningen wel doet. En het plan is gelukt!”, vervolgt de amazone enthousiast. “Ik ben hier echt super blij mee. Met allebei trouwens”, waarmee ze verwijst naar haar geslaagde Grand Prix Spécial eerder vandaag met Aqiedo (v. Undigo).

Klanken Parzival

In de Aachener Soers liep Zephyr op de bekende klanken van Parzival. “We hebben voor Zephyr de lijnen een beetje aangepast. Ik wilde eerst maar eens een paar keer kür met hem rijden en dat geeft ook weer ideeën voor een nieuwe kür. We gaan er binnenkort mee aan de gang.”

Nekeman derde

Sascha Schulz en de in Oldenburg goedgekeurde Lusitano hengst Dragao (v. Unico) behaalden de tweede score van 74,205%. Na haar vierde plek in de Grand van gisteren, mocht Denise Nekeman zich in de kür als derde opstellen. Ze reed Boston STH (v. Johnson) naar 74,040%.

Visser en Luijmes

De verdere Nederlandse deelname bestond uit Tosca Visser en Jean-Rene Luijmes. Visser reed haar merrie Asther de Jeu (v. Contango) naar 70,880% en de dertiende plek. Luijmes en
Aswin (v. Sandreo) volgden met 70,600%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.