Ga naar hoofdinhoud

Kwalificatie-eisen en opzet Olympische Spelen ter discussie

Tijdens het FEI Sports Forum dat op 8 en 9 april plaatsvindt in het Zwitserse Lausanne staat een discussie op het programma over de opzet van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en de eisen waaraan paardensporters moeten voldoen om deel te nemen. De FEI heeft een voorstel opgesteld waarin het totaal aantal deelnemers gelijk blijft, maar meer dressuurcombinaties mogen deelnemen dan tijdens Londen 2012. Dit plan gaat ten koste van het aantal deelnemende eventingcombinaties.


Opvallend in het nieuwe voorstel is het suggestie om de landenteams bij alle drie de olympische disciplines – dressuur, eventing en springen – uit maximaal vier combinaties te laten bestaan. De resultaten van de beste drie combinaties tellen mee voor het klassement. Eventingteams bestonden in Londen nog uit maximaal vijf combinaties, terwijl de dressuurteams uit drie combinaties bestonden (een eventuele vierde combinatie per land startte individueel).

Voorgesteld is verder om, net als in Londen, 75 springruiters deel te laten nemen aan de Olympische Spelen. Bij de dressuur willen ze het aantal van 50 ophogen naar 60. Bij de eventing is voorgesteld het deelnemersveld van 75 omlaag te brengen naar 65.

Klik hier voor het volledige (Engelstalige) voorstel.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook