Ga naar hoofdinhoud

KWPN geeft Charmeur een jaar uitstel

Foto Melanie Brevink

In een persbericht heeft het KWPN gemeld dat de hengst Charmeur officieel een jaar uitstel heeft gekregen van deelname aan de hengstencompetitie.

Goedgekeurde KWPN-hengsten dienen twee jaar deel te nemen aan de Hengstencompetitie. De hengst Charmeur (Florencio x Jazz) heeft nog niet voldaan aan deze verplichting: hij moet nog een jaar deelnemen. Dit seizoen lukt dat niet. Charmeur is door de eigenaar namelijk afgemeld omdat hij een trainingsachterstand heeft opgelopen veroorzaakt door zijn dominante, wat brutale hengstengedrag. Dit uitte zich ook tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Verden, en werd mogelijk veroorzaakt door het drukke seizoen waarin sport en fokkerij is gecombineerd.

Charmeur heeft dit voorjaar tijdens het intensieve WK-selectietraject zich veelvuldig zonder problemen laten zien. Hetzelfde geldt voor zijn deelname eerder aan de Pavo Cup, die hij in 2011 en 2012 op zijn naam schreef. Daarom heeft de hengstenkeuringscommissie besloten de hengst een jaar uitstel te geven. De eigenaar heeft toegezegd dat Charmeur volgend jaar zijn verplichting wel inlost.

Bron KWPN persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Lees ook