Ga naar hoofdinhoud

Bohemian neemt revanche in kleine finale 6-jarigen

Liveblog
Katrine Kraglund en Bohemian
De Westfaalse Bohemian revancheerde zich ten opzichte van de mislukte proef van gisteren door de kleine finale bij de 6-jarigen op het WK jonge dressuurpaarden op zijn naam te schrijven. Even leek het erop dat Decor Ferdinand de derde plek, en daardoor een ticket voor de finale zou bemachtigen, zou pakken maar werd door de een-na-laatste combinatie naar de vierde plek verwezen.

De charmante, langbenige Bohemian kreeg gisteren veel spanning en verzet tijdens de proef onder amazone Katrine Kraglund voor Denemarken. Vandaag nam de combinatie een sportieve revanche. De hals zou misschien nog wat meer op lengte mogen, maar het silhouet was mooi opwaarts, de draf met veel souplesse en actief en vooral de stap blonk uit in ruimte.

Rock Forever II, de volle broer van de Grand Prix hengst Rock Forever, viel gisteren nét buiten de finale, maar liet nu zien daar thuis te horen. Met een foutloze proef liep de Rockwell-zoon naar een score van 82.20% en de tweede plek. De draf was elastisch, maar kon mooier gesloten zijn. Vooral de ruime stap scoorde punten, een 8,9.

Yvonne Österholm stelde haar Fiera Girl heel sympathiek en harmonieus voor, waarmee zij de laatste finaleplek veiligstelde. In de draf loopt de merrie met veel schwung door de baan, maar zou daarin nog iets meer mogen ondertreden. De stap is duidelijk haar beste gang en scoorde daar een 8.6 voor. Met een totaalscore van 80.80% en de derde plek is de combinatie zeker van een plek in de finale.

Naast podium

De schimmelmerrie voorkwam dat Decor Ferdinand morgen opnieuw mag aantreden in de baan, zij verstootte hem van het podium. Met Mirelle van Kemenade-Witlox in het zadel werd hij met een fraai silhouet voorgesteld. Vandaag miste de hengst wat snelheid in het achterbeen in alle drie de gangen. Op de submission scoorde de combinatie lager door één mislukte wissel en daarnaast galoppeerde de Vivaldi-nakomeling aan bij het door een S van hand veranderen. De totaalscore kwam uit op 79.40%.

Boe-geroep

Onder luid boe-geroep hoorde Severo Jurado Lopez de score voor de stap van Franklin aan. Het publiek was het duidelijk niet eens met de 6.6 die hij voor deze gang kreeg. Op de draf scoorde hij wel weer als vanouds, dat leverde hem een 9 op. Voor de galop ontving de Ampere-nakomeling een acht. Met een totaalscore van 78.60% heeft de hengst zich, tot verbazing van het publiek, niet geplaatst voor de finale.

De Bordeaux-nakomeling Barroso draaft met veel power, ruimte en cadans in de draf. Daarvoor scoorde hij een 8.1. De stap zou meer lossigheid mogen hebben. De galop heeft veel ruimte. Wanneer hij daarin meer balans zou hebben wordt het cijfer, nu goed voor een 7.8, hoger uitkomen. Met een totaal van 78.2% werd de hengst achtste.

Fossbury draaft naar een 8.5

Ampere-nakomeling Fossbury met Carlijn Vaessen draafde met veel energie en met een mooi ritme. De draf is zijn sterkste gang en scoorde daarvoor dan ook een 8.5. De stap werd, net als gisteren, als laagste beoordeeld. Daarin zou de ruin meer souplesse mogen laten zien en met meer schoudervrijheid mogen bewegen. Met een knappe score van 77.8% werd de combinatie negende.

Verzet

Jennifer Sekreve kreeg in een wissel te maken met verzet bij Ferrero, hij werd scheef en schopte naar het been. In de draf liep hij met een goed actief achterbeen, maar kon soms wat mooier in het ritme blijven in de wendingen. In de galop bewoog de Rhodium-nakomeling in een mooie 3 takt, maar zou daarin het gewicht wat meer achterop mogen overnemen. Met een score van 74% eindigde het duo op de vijftiende plek.

De beste drie combinaties in de kleine finale verdienden een ticket voor de finale van morgen.

De wedstrijd is live te volgen via ClipMyHorse. Klik hier voor de livestream. 

Klik hier voor de uitslag.
Lees hier alles over het WK jonge dressuurpaarden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook