Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Bordeaux is één van de Louisdor-finalisten

Bordeaux (v. United)

Na de laatste kwalificatie in Donaueschingen afgelopen weekend, staan de finalisten van de Louisdor Preis vast. Eén van de tien tien finalisten is de KWPN-hengst Bordeaux (v. United) met Eva Möller. De Louisdor Preis is een belangrijke wedstrijdserie in Duitsland voor aanstormende Grand Prix-talenten van acht tot tien jaar. 

De tien combinaties die zich gekwalificeerd hebben zijn: Heuberger TSF (v. Imperio) met Anabel Balkenhol, San Royal (v. San Remo) en Kathleen Keller, Dilenzio (v. Duino)  en Ursula Wagner, Fiero (v. Fürst Heinrich) en Fabienne Lütkemeier, Discovery OLD (v. Dimaggio) en Heiner Schiergen, Harmony’s Don Noblesse (v. Dancier) en Susan Pape, Fine Spirit en Hartwig Burfeind en Bordeaux met Eva Möller.

Afgelopen weekend kwalificeerden Sammy Davis jr (v. San Remo) met Dorothee Schneider en Flynn PCH (v. Falsterbo) en Fabienne Lütkemeier zich in Donaueschingen.

De serie introduceert het hoogste niveau aan de paarden. Alle elementen uit de Grand Prix worden weliswaar gevraagd, maar gereduceerd. Zo worden er bijvoorbeeld minder wissels in de wisselseries gevraagd en mag de piaffe nog wat voorwaarts zijn.

Eerdere winnaars van de Louisdor Preis zijn onder andere El Santo NRW van Isabell Werth en Dablino van Anabell Balkenhol, die kort daarna in het Duitse kader werden opgenomen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook