Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Dark Pleasure naar Katie Hoog

Dark Pleasure hier met Femke de Laat. Foto: Jacquelien van Tartwijk
De KWPN-hengst Dark Pleasure (v.Ufo) heeft een stal bij de Amerikaanse Katie Hoog betrokken. De Ufo-zoon stond al een jaar in de Verenigde Staten, maar is inmiddels weer doorverkocht naar Hoog. Hoog stelt hem beschikbaar voor de fokkerij en streeft zelf sportambities na met de elfjarige hengst.

 “Ik was onder de indruk van het talent van Dark Pleasure, maar het waren vooral zijn temperament en zijn fijne instelling die de deal beklonken”, vertelt de uit Florida afkomstige Hoog die door Caroline Roffman getipt werd.

Speciaal gevoel

“Caroline trainde Dark Pleasure met de intentie om hem door te werken richting de Grand Prix. De eerste keer dat ik hem reed had ik onmiddellijk door hoe speciaal hij is en ik wist dat ik hem wilde hebben. Ik geloof dat hij een waardevolle toevoeging is voor de sportpaardenfokkerij in de Verenigde Staten.”

Dark Pleasure

Dark Pleasure werd bij de familie Plaizier in Heerjansdam gefokt. Zij gebruikten Metall-zoon Ufo voor hun elite preferente PROK-merrie Wild Pleasure (v.Jazz). Gerdine Marée leidde de hengst op tot en met het ZZ-Licht-niveau. Daarna nam Femke de Laat plaats in het zadel en met hem had Dark Pleasure een mooie periode in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour, totdat de Amerikaanse Anne Howard de hengst in maart 2018 aanschafte.

Bron: KWPN/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook