Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Eye Catcher beste dressuurtalent

Foto Melanie Brevink
KWPN-hengst Eye Catcher (Vivaldi x Partout) kwam afgelopen zaterdag als beste vierjarig dressuurtalent naar voren op de wedstrijd voor jonge dressuurpaarden in Berlicum. Een dag later was deze eer bij de vijfjarigen voor Dorito-L (Don Romantic x Rhodium). Marian Dorresteijn en Tristan Tucker voorzagen de jonge paarden van commentaar, waarna Tucker de beste drie per leeftijdsklasse overreed.

De winnaar bij vierjarigen, Eye Catcher, die werd voorgesteld door Cora Verlouw, sprong er voor Tucker bovenuit. Met een totaal van 81,5 punt nam hij na de eerste ronde al een ruime voorsprong op de rest. Deze voorsprong behield hij na het overrijden. “Dit was voor mij het beste paard van het weekend. Ik heb in lange tijd niet op zo’n ongecompliceerde vierjarige gezeten.” Emmerald (Ampére x Jazz), met in het zadel Ilse van Cranenbroek, werd tweede. De derde plaats was voor de door José van Haaren voorgestelde Elton John (Johnson x Balzflug).

Bij de vijfjarigen kwam Dorito-L (Don Romantico x Rhodium) op kop, die werd gereden door José van Haaren. “Hij heeft enorm veel power en mogelijkheden om te verzamelen en dat heb je echt nodig voor de topsport.” Dundee M (Lord Leatherdale x Sandro Hit), met Sharon Loeffen, volgde op de tweede plaats. Dakota Zee T (Uphill x Jazz), van Robin Beekink, eindigde als derde.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook