Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Kartsevo Hummer wint in Moskou

Hummer (v. Westpoint). Foto: Jacky van Tartwijk

De inleidende proef voor vijfjarige dressuurpaarden op CDI Moskou is gewonnen door de KWPN-goedgekeurde hengst Kartsevo Hummer en zijn Russische ruiter Evgeni Sharangovich. Dominique Filion won de proef voor de zesjarigen.

De Westpoint-zoon Kartsevo Hummer verhuisde na zijn goedkeuring in 2015 naar Rusland. Afgelopen jaar kwam hij voor korte tijd terug naar Nederland, waar Kirsten Brouwer de teugels overnam. Inmiddels is de hengst weer succesvol op Russische bodem. In Moskou liep hij 77,60% bij elkaar, waarmee hij zijn grootste concurrent met drie procent voorbleef.

KWPN-ers

Voor Sharangovich was er meer succes, bij de zesjarigen stuurde hij de KWPN-gefokte Kartsevo Goldfinch (v. Jazz) naar de tweede plaats met 79,00% en bij de zevenjarigen eiste hij de overwinning op met Florence (v. Apache), die goed was voor 75,112%.

Filion

Dominique Filion, die inmiddels alweer enige tijd woonachtig is in Rusland, bracht de zesjarige Deens gefokte Rafetti (v. Rausing) aan start. Haar proef was goed voor 79,60%, waarmee ze Sharangovich naar plaats twee verwees.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook