Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst ZiZi Top nieuwe troef Laura Quint

Zizi Top onder Hans Peter Minderhoud op het WK in Verden.

Juniorenamazone Laura Quint heeft de beschikking gekregen over de tienjarige KWPN-hengst ZiZi Top (Tango x Ferro) die voorheen door Hans Peter Minderhoud werd uitgebracht. De zestienjarige Quint heeft ook de twaalfjarige KWPN-hengst Velazquez (Krack C x Alasca) onder het zadel waarmee ze recent in het B-kader is opgenomen.

ZiZi Top werd vanaf jong paard opgeleid door Hans Peter Minderhoud. Het duo was succesvol in de KWPN Hengstencompetitie, als vierjarige won de hengst de competitie in de klasse L en als zevenjarige werden zij tweede in de klasse Z/ZZ. Als vijfjarige was de bruine hengst onder Minderhoud de best presterende KWPN-er op het WK in Verden, in de finale behaalden zij een vijfde plaats. Minderhoud bracht ZiZi Top in de wedstrijdsport uit tot en met de klasse Lichte Tour.

Laura Quint, die inmiddels ervaring heeft opgedaan in het junioren-circuit met de hengst Velazques, de van haar trainster Dominique Filion overgenomen Winnetou (v. Rhodium) en Union Jack (v. Apollonios), maakt komend weekend in het Z2 haar wedstrijddebuut met ZiZi Top. Daarna gaat het duo ook van start in de junioren-rubrieken.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook