Ga naar hoofdinhoud

Laatste Nürnberger Burg-Pokal-ticket voor Jil-Marielle Becks

Jill-Marielle Becks met Damon's Satellite (v. Damon Hill)

Op de nationale dressuurwedstrijd in Nürnberg was de laatste kwalificatieronde voor Nürnberger Burg-Pokal, de prestigieuze dressuurcyclus voor Lichte Tour-paarden in Duitsland. Jil-Marielle Becks haalde met haar Damon’s Satelite, een achtjarige zoon van Damon Hill, de laatste fel begeerde ticket voor de finale binnen. De finale wordt in december in Frankfurt verreden.

Jil-Marielle Becks kon dit weekend niet winnen in Nürnberg. Ze moest buigen voor Ingrid Klimke die de eerste twee plaatsen voor haar rekening nam. Klimke won met de Rheinlander Geraldine (v. Fürst Grandios) met 76,073%. Ook de Hannoveraanse hengst Franziskus (v. Fidertanz) scoorde onder Klimke hoog, 75,22%. Klimke had zich al met beide paarden voor de finale geplaatst, zo kon Becks met haar derde plek op Damon’s Satelite de finale ticket in ontvangst nemen.

Becks en Damon’s Satelite scoorden 74,219%. Het jurylid Dietrich Plewa gaf het paar bijna 78% en zette hen zelfs op de eerste plek.

Damon’s Satelite is een van de drie volle broers en zussen uit de fokkerij van de familie Becks. Zijn zusjes Damon’s Delorange en Damon’s Divene waren al succesvol op de verschillende Bundeschampionaten. Divene won onder Helen Langehanenberg zilver op het WK voor jonge dressuurpaarden. Alle drie stammen ze af van Langehanenbergs voormalige Olympiadepaard Damon Hill.

In Nürnberg was Helen Langehanenberg succesvol met haar nieuwe Grand Prix-paard Damsey (v. Dressage Royal). Ze won zowel de Grand Prix als de kür.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook