Ga naar hoofdinhoud

Laatste wedstrijd voor Gazelle van Donckers

Karin Donckers

Karin Donckers had het al eerder aangekondigd. Na Londen mag Gazelle de la Brasserie van haar pensioen gaan genieten. Dit is de laatste wedstrijd voor de al achttienjarige merrie. Met een gedeeld zevende plaats in de dressuur is haar vijfde Olympische Spelen in elk geval goed begonnen. Met een score van 40 strafpunten zette ze het beste resultaat voor België neer.

“Op de vorige Spelen werd ik met Gazelle negende, op het EK zesde en op het WK vierde. Ik hoop dat we de stijgende lijn kunnen vasthouden”, lacht ze. “Ik denk dat ik hier een technisch heel goede proef gereden heb. Ook bij ons onweerde en bliksemde het, maar daar worden we volgens mij alleen maar extra scherp en alert van.”

Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor een fotoserie.

Lees dinsdag meer in De Paardenkrant (nu ook online)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook