Ga naar hoofdinhoud

Dream Boy voorlopig zesde na eerste helft Grand Prix

Liveblog
Hans Peter MInderhoud met Glock's Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na de eerste helft van de Grand Prix in Tryon gaat - zoals verwacht - het Duitse team stevig aan de leiding. Jessica von Bredow-Werndl met Dalera BB en Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. bezetten plek 1 en 3 in de ranking. Madeleine Witte-Vrees (72,966%) en Hans Peter Minderhoud (73,649%) staan voorlopig zesde en negende, en het Nederlandse team voorlopig vijfde, achter Duitsland, Zweden, Amerika en Groot-Brittannië. Morgen om 15:00 uur Nederlandse tijd gaat de tweede helft van de Grand Prix van start, waarin Emmelie Scholtens en Edward Gal aan start komen. 

Dream Boy en Hans Peter in regen naar 73,6%

23:00 uur: Voor de USA rijden ook Adrienne Lyle en Salvino (v. Sandro Hit) een sterke proef, maar in galop komt wel vaak het kruis iets hoog en raakt hij wat gespannen, hoewel Lyle hem zonder grote fouten door de proef loodst. De draftour en piaffe-passage is zeer sterk. De ijverige hengst tovert ook een mooie laatste lijn uit de benen. Het Amerikaanse publiek is – terecht – heel enthousiast. 74,891%.

22:39 uur: In de stromende regen – afgewisseld met wat zonnestralen – moet Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi) zijn Grand Prix rijden. Het publiek op de onoverdekte tribunes begint zich te bewegen, maar Dream Boy raakt niet overstuur. Goede proef met een heel klein smetje in de tweeërs. Hans Peter moet er soms nog wat veel aan werken, maar de kwaliteit is duidelijk op alle fronten aanwezig. 73,649%

Ramel en Buriël voorlopig tweede

22:09 uur: De geroutineerde Beatriz Ferrer-Salat en Delgado (v. De Niro) komen keurig rond, maar de vos kan soms een wat meer gesloten beeld tonen. Sympathieke proef, maar in het begin wel iets wiebelig in de aanleuning. 72,935%

21:54 uur: Julliette Ramel en Buriel KH (v. Osmium) leken met een fantastische en energieke proef op weg naar de voorlopige leiding, maar in de eerste pirouette verloor de ruin de sprong, met lagere cijfers tot gevolg. Met 75,233% komt ze nu net achter Jessica von Bredow-Werndl.

21:45 uur: Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr. (v. San Remo) krijgen een dure hakkel in de eerste piaffe, maar weten in alles wat daarna volgt de score weer goed op te krikken. Prachtige, harmonieuze ronde, en Sammy Davis lijkt elke wedstrijd wat aan zekerheid te winnen en blijft ook steeds mooier bovenin. 75,062%.

Piaffe-passagetalent Dono Di Maggio

21:35 uur: De in Zuid-Afrika geboren en in Duitsland op Hof Kasselman werkende Brit Emile Faurie rijdt een goede rit met de nog onervaren Dono Di Maggio (v. Dimaggio). De ruin beschikt over een prachtige piaffe en passage. Aan het einde van de proef sluipen wat kleine hakkeltjes in de tweede pirouette en het laatste uitstrekken. Wel weer een prachtige uitsmijter qua piaffe en passage op de laatste lijn. Hij scoort 72,826% voor Groot-Brittanië.

20:20 uur: Judy Reynolds en Vancouver K (v. Jazz) rijden als Ierse individuele combinatie naar een keurige 72,05% – gekleed in een donkergroene slipjas en bijkleurende hoed. Zoals altijd is Vancouver zeer scherp. Vandaag zijn de wissels om de twee het probleem. In de piaffes en de uitgestrekte draf versnelt de ruin wat veel in het ritme. De passage van Vancouver is nog altijd om van te smullen.

Cool moet opgeven

18:25 uur: De Belgische Isabel Cool mocht als reserve (Jorinde Verwimp viel uit) mee naar Tryon en rijdt daarmee haar eerste grote kampioenschap. Ook zij heeft echter geen geluk. Tot aan de wissels om de pas rijdt ze een keurige proef, maar in de serie ontstaat spanning en Aranco (v. Ferro) wil niet meer in de vooruit. Cool besluit af te groeten.

18:09 uur: Steffen Peters en de pas tienjarige Suppenkasper rijden een nog iets groen aandoende proef, maar de kwaliteit druipt er wel aan alle kanten vanaf. Onder luid gejuich van het thuispubliek rijdt de Amerikaan de ring in zijn thuisland binnen. Drie imponerende gangen, veel kwaliteit in de piaffe (hoewel de balans soms nog moeilijk is) en veel vermogen tot verzamelen. 73,509%. Daarmee zijn alle eerste ruiters van ieder land geweest, en daarmee kunnen we ook constateren dat zowel Duitsland, Amerika, Zweden als Groot-Brittannië tot nu toe Nederland voorbij streven.

Stabiele proef van Witte en Cennin

Madeleine Witte-Vrees met Cennin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

17:59 uur: Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) rijden als eerste Nederlandse combinatie een stabiele proef zonder grote fouten. De hele rit oogt wat zwaar in de aanleuning en de mond is vaak geopend. De eerste en tweede piaffe konden beter op de plek, maar de uitgestrekte stap vormt zoals altijd een hoogtepunt. De wisselseries zijn beide erg mooi. 72,997%.

17:19 uur: Een sterk achterbeengebruik heeft Don Auriello (v. Don Davidoff) van Tinne Vilhelmson nog nooit gehad, maar na een blessureperiode van anderhalf jaar lijkt het vooralsnog ook niet beter geworden. Aan zijn oude topscores van rond de 76% komt de ruin niet meer. Het silhouet blijft een prachtig plaatje en zoals altijd stelt Vilhelmson-Silfven hem mooi harmonieus voor. Met een kleine slordigheid in de eners komt de ervaren combinatie uit op 73,137%.

Dalera BB imponeert

17:01 uur: Jessica von Bredow-Werndl en de nog niet zeer ervaren, grote merrie TSF Dalera BB (v. Easy Game) rijden een dijk van een proef. Ook hier vormt de piaffe nog het grootste ‘struikelblok’. Dat is echter een groot woord, maar de merrie mag soms nog mooier in het ritme en op de plek blijven. De laatste piaffe was het beste. Mooi op lengte en harmonieus stelt Von Bredow-Werndl de merrie voor, en met de 76,667% is de amazone én het Duitse team zeer tevreden.

16:51 uur: Spencer Wilton en Super Nova II (v. De Niro) kwamen dit jaar maar op twee wedstrijden aan start, waar ze ook nog beide keren in de tweede proef de finish niet haalden. In Tryon imponeert de spectaculaire De Niro-zoon in draf en passage, maar in de eerste twee piaffes komt een klein beetje spanning kijken. De leerling van Carl Hester rijdt een sterke galoptour zonder fouten en noteert als eerste Brit een score van 74,581% voor zijn team, een mooi begin!

Svane en Finckenstein noteren eerste 70%

15:56 uur: De eerste 70% van vandaag staat op het bord! De Deense Rikke Svane en de Trakehner Finckenstein TSF (v. Latimer) noteren 70,233%. De amazone mocht als tweede reserve mee, na het uitvallen van hun topcombinatie Cathrine Dufour en Cassidy én reserve Anna Zibrandtsen en Arlando. Svane stuurt Finckenstein keurig rond. Geen grote fouten, maar ook geen spektakel. De hengst zou de hele proef wat sneller mogen doortreden van achteruit en in de piaffes rechter kunnen blijven.

15:19 uur: Voor het Belgische team bijten Fanny Verliefden en Indoctro vd. Steenblok (v. Rubin Royal) het spits af, als tweede combinatie van de dag. De met de beeldschone zwarte begon sterk op ruim 73%, maar later zakte de score met name door een fout in de eerste galoppirouette (een dubbelteller). De eerste score die voor België op het bord komt is een iets teleurstellende 67,981%.

Starttijden en uitslagen Nederlandse combinaties

Alle genoemde tijden zijn Nederlandse tijden.

Woensdag:
Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi): 17:50 uur. – 72,997%
Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi): 22:30 uur – 73,649%

Donderdag:
Emmelie Scholtens en Apache (v. UB40): 18:17 uur
Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack): 23:06 uur

Format dressuur in Tryon

Woensdag 12, donderdag 13, vrijdag 14 en zondag 16 september zijn de dressuurdagen. Op 12 en 23 september wordt de landenwedstrijd Grand Prix verreden, waarna de teammedailles worden verdeeld. Vrijdag 14 september is de Grand Prix Special, waarin de beste 30 combinaties uit de Grand Prix aan start komen. Zondag 16 september is de kür op muziek, waarin de beste 15 combinaties uit de Special starten, met een maximum van drie combinaties per land.

Handige links

Programma
Startlijsten en uitslagen
TV-tijden
Livestream

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Dream Boy voorlopig zesde na eerste helft Grand Prix

  • ilse

    helaas geen live stream via FEI tv!!!! speciaal hiervoor geabbonneerd

  • Rick Helmink

    Bericht van FEI.tv: We are aware of an issue with the feed currently. Please be assured that we are working with everyone involved to try and get this back up as soon as possible. Thank you for your patience.

  • ilse

    Dank je Rick, zover was ik ook gekomen. Sluit maar aan bij de rest van de problemen in Tryon!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook