Ga naar hoofdinhoud

Landenwedstrijd: Spanning houdt Cennin onder de 71%

Livestream

Het CHIO Rotterdam begint vandaag direct met een belangrijke rubriek. Vanaf 11.00 uur wordt in het dressuurstadion de CDIO5* Grand Prix, onderdeel van de landenwedstrijd dressuur, verreden. Inmiddels zijn er voor Nederland drie combinaties, waarvan Edward Gal met Glock's Zonik de tot nu toe hoogste score realiseerde: 76,957%. Bekijk de gehele Grand Prix hier live (onderin bericht). 

Hans Peter Minderhoud en Dream Boy zijn voor Nederland, als minst ervaren combinatie in het team, als eerste in de baan gekomen. Het resultaat: 73,00%.  Emmelie Scholtens reed KWPN-hengst Apache als tweede Nederlandse combinatie de ring in en nam met 74,261% de leiding over. Madeleine Witte-Vrees kreeg in het galopgedeelte te maken met een gespannen Cennin en kwam uit op 70,522%.

Sterke opstelling

Van der Schaft heeft gekozen voor een sterke opstelling in Rotterdam. Emmelie Scholtens met Apache, Edward Gal met Zonik en Madeleine Witte-Vrees met Cennin zijn op dit moment (internationaal) de best scorende combinaties van Nederland.  Over zijn opstelling zei Van der Schaft bij de bekendmaking: “De doelstelling is uiteraard om te winnen, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Ik weet dat de Zweden met een heel sterk team komen en een enorme concurrent zullen zijn.”

Zweden

In de FEI Nations Cup dressuur staat Zweden er vooralsnog het beste voor, al twee keer wonnen zij (Compiègne en Uggerhalne). Ook in Rotterdam komt Zweden met een sterk team: Patrik Kittel met Well Done de la Roche CMF, Therese Nilshagen met Dante Weltino OLD, Juliette Ramel met Buriel KH en Tinne Vilhelmson-Silfvén met Paridon Magi. Het Amerikaanse team komt in Rotterdam voor het eerst in dit seizoen op Europese bodem in actie. Denemarken, in Compiègne en Uggerhalne, tweede, stuurt geen team, Duitsland komt met een ‘B-team’ en verder doen België, Frankrijk en Groot-Brittannië mee aan de landenwedstrijd.

Format

Dit jaar is de klassering van de ruiters in de Grand Prix, de Grand Prix Special en de kür op muziek bepalend voor de plaatsing in de landenwedstrijd. In voorgaande edities werden de percentages opgeteld. Nu tellen de zes hoogste klasseringen per team tellen mee (3 hoogste klasseringen Grand Prix en 3 hoogste klasseringen tweede proef).

Startlijst

De gehele landenwedstrijd is live te volgen:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook