Ga naar hoofdinhoud

Langehanenberg ziet toekomstpaard Suppenkasper vertrekken naar Peters

Helen Langehanenberg met Suppenkasper (v. Spielberg) Foto: Equitaris.de/Michael Rzepa

Helen Langehanenberg en haar man David Lichtenberg hebben hun Grand Prix-paard Suppenkasper verkocht. De Amerikaan Steffen Peter zal de teugels overnemen van  de negenjarige veelbelovende Spielberg-zoon. Peters boekte successen voor Amerika met onder andere Legolas en Rosamunde.

Afgelopen weekend reed Langehanenberg zich in Aken weer in het Duitse team voor het Europees kampioenschap met haar andere paard Damsey (v. Dressage Royal). Nu maken zij en haar partner bekend dat ze het toekomst paard van Langenhangenberg, Suppenkasper, verkocht hebben.

Nederlandse bodem

Suppenkasper zag het eerste levenslicht in Nederland bij F. van de Poel. Onder Helen Langehanenberg werd de Spielberg-nazaat gezien als een veelbelovend paard. Langehanenberg nam in 2016 de teugels van de ruin over van Sarah Lukas en startte hem in de Lichte Tour.

Internationaal

In Compiègne verscheen Langehanenberg voor de eerste keer internationaal in de hoogste klasse in de ring met Suppenkasper. Hier boekte de combinatie een zege in zowel de Grand Prix als de Grand Prix Spécial. Twee maanden later werd er in Cappeln nog een zege in de Grand Prix en een zege in de kür op muziek aan het palmares toegevoegd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook