Ga naar hoofdinhoud

Langenhanenberg verslaat Werth in Grand Prix

Helen Langehanenberg met Damsey FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een verschil van 0,86 procent versloeg Helen Langehanenberg zojuist Isabell Werth in de CDI4* Grand Prix in Aken. Langehanenberg reed een nagenoeg foutloze proef met Damsey FRH en kwam uit op 75,900%. Werth kreeg met Emilio meerdere fouten en werd terecht als tweede geplaatst.

Werth mocht als laatste aan de slag, maar kreeg met Emilio storingen in beide wisselseries. Ook zat er een hikje in de eerste piaffe en kon de stap beter. Dat bracht de combinatie uiteindelijk tot 75,040%. Helen Langehanenberg reed met Damsey een zeer gezette en harmonieuze proef. Het percentage had volgens Heike Kemmer, die fungeerde als commentatrice op ClipMyHorse, nog best wat hoger mogen zijn.

Derde werd Anna Kasprzak, voor wie het tournooi nu al niet meer kapot kan. Met routinier Donnperignon reed de Deense naar 74,320%. De 18-jarige bruine had er duidelijk zin in, nadat de combinatie eerder deze maand tijdens de Deense kampioenschappen verstek moest laten gaan wegens een ontstoken kies bij ‘Pepe’. Eerder vandaag won Kasprzak al de PSG met Quatron. De vierde plaats in de Grand Prix vanavond werd opgeëist door de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat, die met een zeer scherpe en gespannen stappende Delgado op 72,980% uitkwam.

Gedoodverfd

Langenhanenberg vormt met Damsey een elegante combinatie, die zich uitstekend liet zien vandaag. Het jurylid bij C gaf hen zelfs 78,3%. Ook de rest van de jury was lovend. Isabell Werth was – uiteraard – de topfavoriet voor de overwinning, maar de storingen deden haar toch de das om vanavond. Emilio liep wel mooi ontspannen, met een tevreden aanleuning. Werth werd door twee juryleden op de eerste plaats gezet, maar er waren ook twee juryleden die haar slechts een vierde plaats toebedeelden.

Live te volgen

De GP Spécial wordt morgenavond om 20:30 verreden. De Kür staat voor zaterdagavond om 21:30 op het programma. Het tournooi in Aken is op meerdere plekken live te volgen.

 

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix in Aken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.