Ga naar hoofdinhoud

Larissa Pauluis en Flambeau aan de leiding in Zware Tour op Belgisch kampioenschap dressuur

Larissa Pauluis met Flambeau. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Net als in Nederland is ook het Belgisch kampioenschap dressuur begonnen. In Lier werden gisteren de eerste onderdelen het kampioenschap voor de U25, Children, Lichte Tour en de Grand Prix verreden. Larissa Pauluis heeft met Flambeau (Ampère x Zeoliet) de Grand Prix gewonnen en de eerste stap gezet voor prolongatie van de titel in de Zware Tour.

Larissa Pauluis en Flambeau waren de allerlaatste combinatie die de ring in reden gisteren in Lier. Zij lieten een goed afgewerkte en expressieve Grand Prix proef zien en wonnen met 73.956% overtuigend de rubriek. Op de tweede plaats eindigde Laurence Roos met haar BWP-ruin Fil Rouge (v. Stedinger) met 70.957% en Charlotte Defalque en Botticelli (v. Vivaldi) namen met 70.696% de derde prijs mee naar huis.

Lichte Tour top 3 ruiters aan elkaar gewaagd

In een deelnemersveld van maar liefst 36 combinaties in de Lichte Tour, legde de top drie elkaar het vuur aan de schenen. Met 71.000% trok Sophie van Lent-Baetens met haar chique Nea’s Jacky O (v. Johnson) aan het langste eind. Zij wonnen de Prix st. George proef en hebben daarmee een mooi uitgangspunt voor de volgende onderdelen van het Belgisch Kampioenschap voor de Lichte Tour. Eline Borrey De Coninck en haar ruin Haressel (v. Uphill) wonnen de tweede prijs met 70.588% en de top drie werd compleet gemaakt door Laurence Roos en Kingston (v. El Capone), met 70.059%.

U25

De U25 groep werd aangevoerd door Lauranne Lammens. Zij reed met haar Hilcara Van het Vijverbos (v. Don Renoir) in de Inter II proef 69.647% bij elkaar. Op plaats twee volgde Laura Luyten met J2L Lamborghini (v. Bon Bravour) met 69.029% en plaats drie was voor Britt Baranyai en haar Gribaldi-zoon Buffon, met 67.677%.

Children

De Children bestond uit een select groepje, waarbij de nummers een en twee zeer aan elkaar gewaagd waren. De nipte winst was voor Evelyne Dieltjens met Bonaire van de Mottelhoeve, zij scoorden 70.179%. Ze werd op de hielen gevolgd door Leontine Lemmens met Erpedo Vd Performing Stables, met 70.125%.

Topscore Liezel Everars

Ze kwam, ze zag én ze overwon! Liezel Everars reed haar Fs Capelli De Niro vol zelfvertrouwen de ring in tijdens de Teamtest van het Belgisch Kampioenschap voor de pony’s. De juryleden konden het harmonieuze en constante beeld alle vijf zeer waarderen en gemiddeld kwam de combinatie uit op een topscore van maar liefst 75.457%. De tweede plaats was voor Anna Peeters, zij scoorde 70.200% met haar Balotelli 2. Emilie Herweyers & LeSch La Perla wonnen de derde prijs met 69.114%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.