Ga naar hoofdinhoud

Laurens van Lieren: ‘Dit paard gaat hoge ogen gooien’

Exclusief

Laurens van Lieren heeft onlangs een nieuw paard gekocht. Het gaat om een 8-jarige Vivaldi x Gribaldi. "Het is absoluut een zwarte parel voor de toekomst", aldus Van Lieren over het dier dat hij gekocht heeft van de Russische Stoeterij Kartsevo. "Dit paard toont aanleg voor het zwaardere dressuurwerk. Ik denk dat deze Vivaldi hoge ogen gaat gooien."

Het jonge dier werd acht jaar geleden geboren in Nederland en vertrok daarna voor een aantal jaar naar Rusland. Dit voorjaar kwam hij samen met de Gelderse KWPN-hengst Kartsevo Upperville naar De Selevia Hoeve in Werkendam, waar Van Lieren zijn bedrijf runt. Upperville kwam terug van de wereldbekerfinale in Göteborg waar hij samen met zijn Russische amazone Tatiana Dorofeeva, die geregeld bij Van Lieren trainde, 68,464% in de kür gescoord had.

Upperville klaarmaken voor verkoop

Stoeterij Kartsevo besloot na deze wedstrijd om Upperville te gaan verkopen. Ze vroegen of Van Lieren hem klaar wilde maken voor de verkoop. Tot een maand geleden stond de Cabochon-zoon nog bij hem op stal. Eigenaresse Nataliya Bronnikova heeft Upperville nu bij Andreas Helgstrand ondergebracht. “Andreas heeft in de jaren een groot netwerk opgebouwd en heeft veel potentiële klanten voor zo’n paard”, vertelt Laurens van Lieren. “Dat is de reden dat hij naar Denemarken is verhuisd.”

‘Starten is een kwestie van tijd’

Van Lieren zag Upperville vertrekken, maar is blij dat hij de Vivaldi-nakomeling op stal heeft kunnen houden. Hij weet nog niet precies wanneer hij zijn debuut gaat maken. “Het is een kwestie van tijd voordat we Lichte Tour gaan starten. Maar het is zeker dat het in 2017 gaat gebeuren. Ik hoop in het voorjaar.”

De ruiter zelf zien we wel spoedig weer tussen de witte hekjes. “Ik heb een aantal leuke talentvolle paarden staan waarmee ik jonge paarden competities ga rijden. Ook komt mijn GP-paard Northside Zingar (v. Gribaldi) binnenkort weer voor de dag.” Met de Gribaldi-zoon was Van Lieren begin december nog eerste geworden in de Grand Prix van Den Dungen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook