Ga naar hoofdinhoud

Laurens van Lieren: ‘Breder oriënteren’

Laurens van Lieren LaternaAfgelopen weekend was dressuurruiter Laurens van Lieren de grote winnaar in Oudkarspel. Met zijn negenjarige Laterna (v. Corrado) reed hij naar een eerste plaats in de lichte tour. Ondanks dit succes houdt deze dressuurruiter zich niet alleen bezig met de paardensport. Naast de dressuursport gaat hij zich richten op de paardenhouderij.

Laurens van Lieren is tegenwoordig niet alleen meer een topsporter. “Ik ben me breder gaan oriënteren, aangezien ik het topsporten alleen een te smalle basis vond. Dat merkte ik bijvoorbeeld toen Ollright geblesseerd raakte. Als je met één paard in de top meedoet en dat paard mankeert wat, lig je er gelijk uit.”

Om niet alleen bezig te zijn met de wedstrijdsport en het opleiden van jonge paarden, heeft Laurens van Lieren besloten zich op de paardenhouderij te gaan richten. Zo heeft hij een groot aantal paarden overgenomen van Stal Zegwaard. Van Lieren zegt te blijven doen wat hij altijd al deed en daar komt nu de handel en fokkerij bij. 

Wedstrijdsport
Op dit moment is Laterna het enige wedstrijdpaard van Laurens van Lieren. Wel kriebelt het hem om weer met Hexagon’s Ollight (v. Rubiquil) in de ring te verschijnen: “Ik ben in Amsterdam geweest om daar naar de Grand Prix te kijken. Toen ik daar langs de kant stond, begon het wel weer te kriebelen. Wat ik me wel heb gerealiseerd, is dat de kwaliteit in de top erg hoog is.” 

Momenteel is Ollright weer volop in training en het is de bedoeling dat hij op Indoor Brabant weer aan de start verschijnt. ,,Ik start alleen als hij echt in topvorm is. Ik wil absoluut niets forceren, dat zou ook niet fair zijn voor Ollright. Bovendien móet het allemaal goed voor elkaar zijn, anders kun je je niet meten met de top,” aldus Van Lieren.

De laatste tijd gaat het steeds beter met Laterna. Voorlopig blijft deze negenjarige merrie nog lichte tour lopen. Laurens legt uit: “Ik wil haar graag meer bevestigen in het lichtetourwerk. Thuis ben ik voorzichtig bezig met oefeningen uit de zware tour en daarvoor heeft de merrie zeker talent, maar ik doe het rustig aan met haar. In Oudkarspel heb ik Laterna met meer oprichting voorgesteld. Dat ging goed, alleen in de drafverruimingen had ik het idee dat ik er niet helemaal uit haalde wat erin zit. Laterna kan mooi verruimen, maar ik moet oppassen dat het dan niet te gek gaat. Oefeningen die heel fijn liepen waren onder meer de halve pirouetten. Die werden dan ook gewaardeerd met achten.”

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Lees ook:
Laurens van Lieren wint laatste subtopselectiewedstrijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.