Ga naar hoofdinhoud

Laurens van Lieren: ‘Vorm van de dag mag niet zoveel invloed hebben’

Hoewel Laurens van Lieren op de Subtopwedstrijd in Emmeloord met 66,96% de Grand Prix won in het zadel van de Gribaldi-zoon Zingar Northsyde, kwam hij niet tevreden de ring uit. "Het begin van de proef was goed, maar in het drafappuyement bleef hij te weinig gedragen en dat kreeg ik in dat onderdeel niet meer goed", is de ruiter kritisch. 

“Als er iets niet goed gaat, moet je toch door. Dat is het nadeel van de Grand Prix. Na de appuyementen kreeg ik hem in de eerste piaffe ook niet helemaal goed”, vervolgt Laurens van Lieren. Daarna wist de ruiter zich weer te herpakken. “De tweede piaffe ging wel mooi in het ritme, evenals de passage daarna. Uiteindelijk kon ik wel vrij makkelijk de proef door komen, dat was de winst van vandaag. Hij raakt wel mooi geroutineerd.”

Vorm teveel invloed op score

Toch is Van Lieren van mening dat de vorm van de dag niet meer zoveel invloed van hebben. “Ik ben niet tevreden omdat dit paard eigenlijk niet onder de 70% zou mogen scoren. Hij kan alles fantastisch, hij kan heel goed piafferen en passageren en kan alle onderdelen echt goed doorlopen.”

Meer wedstrijdritme

Van Lieren wil dit verbeteren door wat meer wedstrijdritme te krijgen. “Ik had hem een tijdje niet meegenomen. Soms heb ik de neiging thuis goed door te trainen en aan de basis te werken, maar dan merk je dat je het wedstrijdritme toch mist. Juist als alles achter elkaar komt wordt het moeilijker. Het moet nog constanter en ik wil zeker weten dat ik de proef foutloos doorkom.”

Vincourt-Krom overtuigd naar Lichte Tour-winst

De Prix St. Georges en de Intermediaire I werden in Emmeloord samengevoegd. Annemiek Vincourt-Krom was de overtuigende winnares door haar Ampère-dochter Fimosa naar 70,37% te sturen. Daarmee bleef ze twee procent voor op Engie Kwakkel en Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill). De top drie werd compleet gemaakt door Jeanine Nekeman. De amazone reed 67,57% bij elkaar met Ferrari (v. Apache).

Bo Oudhof naar hoogste dagscore

De hoogste score van de dag werd genoteerd door Bo Oudhof. De amazone stuurde haar Vivaldi-zoon Colt Sollenburg in de landenproef voor young riders, welke gecombineerd werd met de ZZ-Zwaar, naar 71,47%. Het rode lint ging in deze proef naar Britt Muis en It’s Britt’s Corlando (66,79%). Muis reed de Webster-zoon in de tweede proef naar plaats drie, hier was haar proef goed voor 64,86%. Deze proef werd gewonnen door Lisa Holtrop en LN Farvanto (v. Zambuka).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook