Ga naar hoofdinhoud

Laurien van der Meer: ‘Ik moest helemaal terug naar nul’

Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Op de subtopwedstrijd in Aerdenhout won Laurien van der Meer zaterdag met Het Podium Wesley (v. Kennedy) de Grand Prix met 67,35%. Bij één jury kwam de score boven de 70% uit. Van der Meer is dolblij. Niet alleen met de zege, maar vooral omdat de combinatie de laatste twee jaar door een heel diep dal is gegaan.

“Eindelijk een keer gewonnen”, lacht Van der Meer na afloop.
“Tot nu toe werd ik iedere keer tweede. Het ging vandaag ook heel erg goed. We hebben de stijgende lijn te pakken en alles lijkt nu op zijn plaats te vallen.”

Moeilijk
Voordat de stijgende lijn ingezet kon worden moest de combinatie helemaal terug naar nul. “Wesley is een heel heet paard en hij was in de ring vaak erg gespannen, waardoor hij weer te kort in de hals werd en zich op wilde drukken. Ik had nooit de financiële middelen om echt te gaan trainen bij iemand, maar sinds twee jaar heb ik een aantal sponsoren die me ondersteunen, zodat ik bij Patrick van de Meer kon gaan lessen. Daar heb ik het in het eerste jaar zó moeilijk gehad. We moesten echt weer helemaal terug naar de basis.”

L-proef
“Vorig jaar heb ik een wedstrijdpauze ingelast en zijn we thuis alleen maar gaan doortrainen aan de basis en de ontspanning. De oefeningen doet hij wel. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment dolblij was, omdat ik een fijne L-proef met hem zou kunnen rijden. Sinds een aantal maanden heb ik de wedstrijden weer opgepakt en je ziet hem nu iedere wedstrijd meer groeien. Hij blijft nu door het lijf ontspannen in de ring en dat maakt het een stuk makkelijker. Het was afzien en we moesten helemaal resetten, maar ik ben super blij met de stijgende lijn die we nu te pakken hebben”, besluit ze enthousiast.

Joyce van Schaick eindigde met Well Done Sollenburg (v. Metall) als tweede met 65,70%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.