Ga naar hoofdinhoud

Lebon over EK: ‘Nog nooit was er zo’n groot paardensportevenement in Rotterdam’

Persconferentie TeamNL. Foto: Rick Helmink

Op Indoor Brabant werd vooruit geblikt op het EK in Rotterdam van 19 t/m 25 augustus door Maarten van der Heijden en 'zijn' bondscoaches. Joyce Lebon was daar als manager sport van het EK Rotterdam ook bij om informatie over het programma en de indeling van het terrein van Rotterdam te geven. Van der Heijden maakte daarnaast ook duidelijk dat de KNHS zich ook al bezighoudt met Tokyo.

Het EK Rotterdam 2019 is het grootste paardensportevenement in Nederland sinds de Wereldruiterspelen 1994 in Den Haag. Joyce Lebon: “Het CHIO Rotterdam is een gevestigd evenement. Dit jaar is het terrein uitgebreid en krijgt de indeling een flinke make-over.”

Kralingse Plas

“Het voormalige terrein wordt volledig gefaciliteerd voor de paarden en de sport,” vervolgde Lebon. “Nog nooit was er zo’n groot paardensportevenement in Rotterdam en dat gaat de stad de komende maanden merken. De Kralingse Plas wordt bij het evenement betrokken voor ontvangstgelegenheden en horeca. Inmiddels is ook het programma bekend en te vinden op de website. Alleen voor de para-dressuur moet de exacte indeling van de grades nog volgen.”

Tokyo 2020

Momenteel wordt eveneens al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in 2020. “De KNHS besteedt het komende anderhalf jaar veel aandacht aan adequate voorbereiding op de warmte en luchtvochtigheid op Tokyo, dankzij intensieve monitoring door onze veterinairs in samenwerking met een thermofysioloog van NOC*NSF,” vertelde Maarten van der Heijden.

Bron: KNHS/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook