Ga naar hoofdinhoud

GP-winnares Lianne Crielaard: ‘Het probleem zat in mij’

Lianne Crielaard met Amerto
Op de Subtopwedstrijd in Heerjansdam won Lianne Crielaard met Amerto (v. Kennedy) de Grand Prix. Het duo behaalde eerder meerdere scores richting de 70 procent maar vandaag bleef het resultaat hangen op 66%. "Het probleem zat echt in mij", vertelt de pupil van Leunus van Lieren.

“Sinds het voorjaar dacht ik dat ik een slijmbeursontsteking in mijn rechter schouder had. Ik kon m’n arm niet omhoog krijgen en schrijven op het schoolbord was lastig”, zegt Grand Prix-amazone Lianne Crielaard die als docent economie full time voor de klas staat en de paardensport als hobby heeft.

In de weg

“Ik kreeg Amerto net niet helemaal fijn en heb toen Jarko Dun naar hem laten kijken. Hij vertelde me dat er met Amerto niks mis was. Vervolgens heb ik m’n zadel laten opvullen en een nieuwe singel gekocht. Uiteindelijk bleek na tweeënhalve maand dat mijn schouder ontwricht was en niet goed in de kom zat. Achteraf gezien heb ik Amerto al die tijd gruwelijk in de weg gezeten en het probleem zat dus echt in mij”, legt Crielaard uit.

Eners kapot

Vorige week scoorde het duo 65% en nu dus 66%. “We hadden vandaag nog wel wat haperingen en lelijke dingetjes. Zo was het halthouden rommelig en gingen de eners kapot. Die tellen dubbel dus dat heeft wel wat punten gekost. Maar we hebben de stijgende lijn richting de hogere scores weer te pakken”, vervolgt ze enthousiast. “Hoewel m’n schouder weer op de goede plek zit, heb ik er nog steeds wel wat last van. Maar vandaag zat ik Amerto minder in de weg en dat werpt z’n vruchten af.”

Het rode lint was voor Malene Nootenboom. Zij reed Bwr Zoohee (v. Gribaldi) naar 64,60%, gevolgd door Melanie Mouthaan die met Varnoldi (v. Stravinsky) 62,90% bijeen reed.

Lichte Tour

In de Prix St. Georges zette Carmen Mulrain het winnende resultaat neer. Ze kreeg met Tropical Elino (v. Paddox) een aantal fouten en kwam tot een score van 63,68%. Stephanie Kok won de Intermédiaire I. Ze werd voor haar proef met de tienjarige ruin Casmir (v. Casantos) beloond met 65,59%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Val weerhoudt Femke de Laat niet van zege met Dark Pleasure

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.