Ga naar hoofdinhoud

Lichte Tour paard Discovery naar Taiwan

Femke Beljon, hier met Discovery, won op Winningmood PSG. Foto: Melanie Brevink
Via een persbericht laat Femke Beljon weten haar Lichte Tour paard Discovery verkocht te hebben naar Taiwan. Een junior rijder neemt de teugels van de talentvolle zoon van Winningmood. Beljon kreeg in 2011 via Gert Willem van Norel de beschikking over de Winningmood zoon, die ze vervolgens samen in eigendom namen. Ook de ruin Cicero (v. Lord Loxley) verliet de stallen van Beljon.


De achtjarige Discovery kwalificeerde zich onder andere op vier-, vijf- en zesjarige leeftijd voor de finale van Subli Cup. Hij werd reservekampioen Z1 en ZZ-licht in Overijssel en haalde dit jaar de finale tijdens het KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar. Zijn kwalificatie op Lichte Tour niveau in Wezep onlangs was meteen zijn laatste optreden in Nederland. Beljon: “Wat een fijn beest, ideaal voor zo’n junior. Het is een aparte, een grappenmaker, maar hij is altijd goed te pas, knuffelt graag en doet het werk veel inzet; een typische Winningmood.”

Ook Cicero vertrekt

Naast Discovery vertrok ook de ruin Cicero (v. Lord Loxley) uit de stallen van Femke Beljon. Na een succesvol optreden op de Hippiade in de klasse Z2, werd de ruin verkocht aan een junior rijder in Frankrijk. Beljon: “Die reed er zo mee weg. Ik had hem voor de eigenaren nog maar een paar weken onder het zadel toen we ons al kwalificeerden voor de Hippiade. De finale kür op muziek was onze vierde proef samen! Zulke paarden, daar is altijd klandizie voor.”

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.