Ga naar hoofdinhoud

Linda Verwaal over Jakari II: ‘Hij wil naar de grote concoursen’

Linda Verwaal en Jakari II (v. Jazz Rubin) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Linda Verwaal won op de subtopwedstrijd in Haaksbergen de Prix St. Georges met Jakari II (v. Jazz Rubin) met 69,21%. Verwaal, die de ruin nog maar sinds dit seizoen onder het zadel heeft, deed de afgelopen maand al vaker bovenin mee: zo won ze op het CDI4* in Roosendaal de Intermédiaire I (71,158%), werd ze derde in de kür (72,83%) en een week daarvoor werd ze 2e en 3e op het CDI in München. "Jakari is een beetje een showbink en doet het eigenlijk beter op de grote concoursen", vertelt Verwaal. 

“Dat is niet erg, want op de grote concoursen gebeurt het”, zegt de dressuuramazone uit het Overijsselse Enter, die de wedstrijd in Haaksbergen – voor haar bijna een thuiswedstrijd –  gebruikte als oefenrondje voor de NK-selectie aankomende zaterdag in Ammerzoden. “De vorige selectiewedstrijd hadden we een beetje pech, dus nu probeer ik me alsnog te selecteren voor het NK. In Haaksbergen, zowat mijn huisconcours, wilde ik na Roosendaal even aanvoelen hoe hij het deed in de ring.”

Niet onder de indruk

Jakari was in Haaksbergen niet onder de indruk. “In een grote aangeklede ring zoals op een internationaal concours is hij wat scherper en flitsender, op een kleiner concours zoals in Haaksbergen heeft hij al snel zoiets van: O, is dit het? Dan is het niet zo interessant voor hem.”

Fijn te rijden

Verwaal omschrijft Jakari, die ze samen met Joyce Jochems in bezit heeft, als een geweldig paard om te rijden. “Een lesklant van mij reed hem en zette hem bij mij in training voor de verkoop. Het klikte eigenlijk zo goed dat ik samen met Joyce Jochems heb besloten om hem te kopen.”

“Hij is ontzettend vrolijk en meewerkend en elke dag fijn om te rijden. Op concours hoor ik ook altijd: wat een leuk en vrolijk paard”, aldus Verwaal, die naast het NK ook nog een paar internationale Lichte Tour-wedstrijden met de Jazz Rubin-zoon hoopt te rijden dit seizoen.

*Volledige uitslag volgt*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.