Ga naar hoofdinhoud

Eventingdemonstratie door Lips en Pen tijdens afscheid Salinero

Tim Lips met Concrex Oncarlos
Elaine Pen rijdt vanavond samen met Tim Lips tijdens Indoor Brabant een eventingdemonstratie vanwege het afscheid van dressuurlegende Salinero (v. Salieri). Pen verklapte dit via Twitter, waarop Lips reageerde met: "mochten we dat al verklappen :-)?" De eventingruiter dacht dat dit geheim moest blijven: "Ik wist niet dat we het van te voren naar buiten mochten brengen." 

Pen is heel enthousiast over de aankomende demonstratie. “Salinero is een fantastisch paard, hij verdient ook een fantastisch afscheid!” Ook Tim Lips heeft er veel zin in. “Anky heeft gevraagd of wij mee wilden helpen met de show rond het afscheid van Salinero. Ik vind het ongelooflijk wat dat paard gepresteerd heeft en vind het heel bijzonder dat ik deel mag uitmaken van zijn afscheid”, vertelt Lips.

Met Salinero won Anky van Grunsven olympisch goud in 2008 (Hongkong) en 2004 (Athene) en veroverden zij de Wereldtitel in Aken in 2006. Europees goud was er ook voor de combinatie: individueel goud in 2005 (Hagen) en tweemaal goud met het team in 2007 (La Mandria) en 2009 (Windsor). Vier maal wonnen zij de wereldbekerfinale (2004, 2005, 2006 en 2008) en zij werden driemaal Nederlands kampioen.

Vanavond is er een uitgebreid programma dat begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Tijdens dit afscheid komen verschillende aspecten van de carrière van de combinatie Salinero en Anky voorbij. Zo is de Duitse topamazone Isabell Werth, de eeuwige concurrente van Anky, aanwezig om samen met Salinero en Anky een show te geven en maken Anky’s leerlingen deel uit van het programma. Anky zal ook te zien als reiningamazone. Als afsluiting laten Salinero en Anky hun Kür zien met live begeleiding van Wibi Soerjadi. Op zaterdagmiddag rijden zij deze Kür voor de allerlaatste keer, ook met live begeleiding van Wibi Soerjadi. Dit definitieve afscheid vindt plaats direct na de FEI Reem Acra World Cup Dressage Kür.

Bron: Horses / Indoor Brabant

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook