Ga naar hoofdinhoud

LIVE: Goud voor Groot-Brittannië, Cornelissen tweede

Juryvoorzitter Gary Rockwell sprak na afloop van de olympische landenwedstrijd dressuur van een ongekend hoog niveau. "We hebben kunnen genieten van geweldige sport. Aan de uitslag is af te lezen hoe de sport zich ontwikkelt."

Zijn collega Leif Törnblad bekende dat hij tot de juryleden behoorde die door het Supervisory Panel was gecorrigeerd. “Dat is een geruststellend idee, dat de ruiters er niet onder hoeven te lijden als wij een fout maken. En het is voor ons een stimulans om te voorkomen dat we worden betrapt.”

Dressuur-directeur Trond Asmyr van de FEI maakte bekend dat er vandaag 85 cijfers zijn gecorrigeerd. “Dat is heel weinig, als je bedenkt dat er vandaag 12.600 cijfers zijn gegeven.”

De Special was vandaag het tweede en afsluitende onderdeel van de landenwedstrijd. De dag bracht geen nieuws, op het podium veranderde er niks ten opzichte van de Grand Prix. Groot-Brittannië won in Greenwich voor de tweede keer binnen een etmaal een gouden medaille, het was de twintigste voor Team GB tot dusverre, een score die het recordaantal uit 1908 zal gaan verbeteren. Groot-Brittannië haalde goud met een gemiddelde score over zes proeven van 79,979%. Duitsland volgde op Duitsland 78,216%, Nederland werd derde met 77,124 %.

Bekijk de fotoreportage van Arnd Bronkhorst

Hieronder volgt het live-verslag zoals dit vandaag op deze site is verschenen.

17.35 uur: Goud voor Groot-Brittannië, zilver voor Duitsland en brons voor Nederland. Adelinde Cornelissen reed met een 9,4 voor houding, zit en hulpgeving 81,984% bij elkaar en eindigde daarmee achter Charlotte Dujardin. De Spécial van Cornelissen was een lust voor het oog. Met een mooie aanleuning liep Parzival door de proef alsof het niets was. De juryleden waren niet overdreven royaal in het toekennen van punten voor piaffe, passage en de overgangen. Zo werd gaandeweg de proef duidelijk dat Cornelissen Dujardin opnieuw niet van de overwinning af kon houden. Toen aan het eind van de proef de enige fout ontstond – Parzival viel eventjes uit de passage en werd ook afgestraft in de overgang – stond de tweede plaats in de Spécial vast. Niettemin was het een geweldige proef, die ten opzichte van de proef van Valegro, waar grote fouten inzaten, niet werd overgewaardeerd. Het volle stadion maakt zich nu op voor de tweede gouden teammedaille die Groot-Brittannie binnen één etmaal heeft gewonnen. Zilver en brons waren het hoogst haalbare voor Duitsland en Nederland. Denemarken eindigde als vierde, Zweden, de Verenigde Staten en Spanje.

17.21 uur: Na de losse atleet Valegro was het wel iets anders om naar Digby te kijken. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein reed met de  Donnerhall-zoon een nette proef waarbij af en toe aan souplesse ontbrak. Op een fout in de eners na scoorde ze met Digby zeer goed in de technische onderdelen. Laatste starter Adelinde Cornelissen verschijnt nu in de ring om het brons voor Nederland veilig te stellen.

17.13 uur: Na de Spécial van Charlotte Dujardin en Valegro staat het tweede goud voor Groot-Brittannië binnen 24 uur eigenlijk wel vast. Zelfs met enkele fouten was de combinatie Dujardin/Valegro een klasse apart. De combinatie scoorde 83,286%. Deze harmonie, dit schijnbaar uit vrije wil tonen van zware oefeningen, dat is waar de dressuur om gaat. Dujardin ging zelf twee keer in de fout. De eerste keer verstoorde het ritme in de wissels om de pas, 5,4, en bij de inzet van de laatste piaffe was de Britse opnieuw niet bij de les, maar met tienen in de wissels om de twee en één tien in de uitgestrekte draf waren er zoveel hoogtepunten, kwam de leiding zeer terecht in handen van Charlotte Dujardin.

16.59 uur: Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW maakten het in het begin van hun Spécial nog even spannend. Net als in Aken had de hengst problemen met de eerste piaffe en ook de overgang leverde een laag cijfer op (6,1). Maar cool nam de Duitse amazone het heft in handen en loodste de zeer goed bewegende Donnerhall-zoon door een harmonieuze en aansprekende proef. 78,952% levert een voorlopige tweede plaats op.

16.53 uur: Meer nog dan in het eerste onderdeel in de landenwedstrijd had Edward Gal zojuist zijn hoofd bij de controle over zijn paard Undercover. Hij moest de zeer ijverige Ferro-zoon de hele proef onder het tempo rijden om de oefeningen goed uit te kunnen voeren. Aan het eind van de proef scoorden met name de piaffe en passage zeer hoog. De wisselseries om de twee werden met een 7,5 gewaardeerd. De wissels om de pas werden iets minder vrij uitgevoerd en leverden een 7,3 op. Alleen in de stap doken de cijfers onder de zeven. Het eindresultaat van 75,540% leverde Gal zijn bijdrage aan de bronzen medaille, die Adelinde straks zeker moet stellen.

16.41 uur: De Deense topcombinatie Anna Kasprzak met Donnperignon scoorde zojuist in haar olympische Spécial 73,952%. Meer dan in de Grand Prix van afgelopen vrijdag, had Donnperignon vandaag moeite met de piaffe en de overgangen. Ook de AC-lijn met beide pirouettes en eners leverden geen hoge score op. Wel kreeg de jonge Deense amazone hoge cijfers voor beide wisselseries. Gezien het resultaat van Kasprzak gaat Nederland op een bronzen medaille, die straks nog wel verzilverd moet gaan worden door Edward Gal en Adelinde Cornelissen.

16.32 uur: Na afloop van de Grand Prix uitte Bechtolsheimer kritiek op juryleden, omdat ze vond dat ze te weinig punten had gekregen. Maar over de 77,873%, waarmee Bechtolsheimer nu voorlopig de tweede plaats inneemt in de Spécial, mag de Britse absoluut niet klagen. Ook voor haar waren er de nodige celebrity-points. Zo had de verkantelde en achter de teugel uitgevoerde appuyement in de Z dressuur geen 7,5 opgeleverd. Hoog scoorde Mistral Hojris zoals gebruikelijk in de piaffe, hoewel de eerste piaffe zeer scheef was, en in de passage en overgangen. Hier kregen zij achten en negens voor. De 77,873% doet toch vreemd aan als je bedenkt dat Mistral Hojris zowel in de wissels om de twee als om de pas meerdere fouten maakte. Niettemin ligt goud binnen handbereik voor Groot-Brittannië.

16.21 uur: Kristina Sprehe mag over de 76,206% die zij zojuist behaalde niet mopperen. Vooral in het begin gaven de juryleden punten die niet voor de hand lagen. De eerste uitgestrekte draf werd gewaardeerd met een acht, hoewel er een paar storende taktfouten in zaten. Ook de eerste piaffe was niet helemaal gelijk en kreeg niet minder dan een 7,5. Sprehe verloor pas punten toen Desperados in de eerste passage er vandoor schoot. Dat hadden de juryleden gezien en ze gaven een vier. Hoge punten verdiende Desperados met zijn wisselseries, zowel om de twee als om de pas. Ook de pirouettes scoorden meer achten dan zevens.

16.05 uur: Helemaal zonder problemen ging de Spécial van Anky van Grunsven en Salinero niet, maar met het eindresultaat van 74,937%  kan het Nederlandse kamp best leven. De afstand tot concurrent Denemarken is vergroot en de kans dat Nederland brons wint daarmee ook. Halverwege de proef leek het even mis te gaan. In de wissels om de twee passen dook Salinero op de voorhand en ontstonden er fouten. Dit leverde een 5,1 op. Maar vervolgens herpakte Anky zich en scoorde ze met piaffe/passage achten en met de overgangen hier en daar zelfs een negen. Na de proef van Anky lijkt zilver heel ver weg, maar brons ligt voor het grijpen.

15.54 uur: Zo goed als Exquis Clearwater in de Grand Prix ging, zo matig verliep de Spécial voor Anne van Olst. Met name in het totale gereden zijn en de aanleuning toonde Clearwater geen harmonieus beeld. Van Olst moest hard werken om het paard nageeflijk te houden. Niettemin kwamen de juryleden tot een score van 72,063%.

15.46 uur: Groot-Brittannië lijkt ook in de dressuur op weg naar goud. Carl Hester en Uthopia verbeterden zojuist het resultaat van de eerste Duitse combinatie, Dorothee Schneider en Diva Royal, met dik drie procent: 80,54%. Hiermee vergroot Groot-Brittannie zijn voorsprong op Duitsland. Of Uthopia deze punten ook echt waard was, is de vraag. Hester en zijn Métall-zoon kregen hier en daar wel wat celebrity-points. Zo was de inzet van de appuyementen elke keer onregelmatig en in de tweede uitgestrekte draf, waarvoor Hester gemiddeld een 9,4 scoorde, kwam Uthopia een keer tegen de hand. Lage cijfers scoorde de hengst eigenlijk alleen voor de uitgestrekte stap, een 6,5. Hester kreeg een 9,4 toebedeeld voor houding en zit.

15.35 uur: Duitsland heeft in de strijd om de landentitel de eerste tik uitgedeeld. Dorothee Schneider nam zojuist met Diva Royal de leiding in de wedstrijd over met een zeer degelijke en foutloze proef. De Spécial van Schneider leek zich te ontwikkelingen tot een proef met alleen 7,5’en, zo safe als de Engelse bank. Maar de juryleden gaven nog veel hogere cijfers voor de galoponderdelen, waarbij met name de naar voren en groot gesprongen wissels werden gewaardeerd met cijfers boven de acht. Ook de stap werd met een 8,1 gewaardeerd. Het is aan Carl Hester om Schneiders eindscore van 77,54% te verbeteren.

15.26 uur: Claudia Fassaert is er zojuist niet in geslaagd om het hoge niveau van haar Grand Prix-proef te evenaren. Ook Donnerfee was richting de korte zijde bij A wat gespannen, wat bij het appuyement naar rechts ertoe leidde dat de merrie aansprong in galop. Dit werd bestraft met een 3,9. De piaffe leverde doorgaands zessen op, de passages kwamen ook zevens uit en de totaalscore werd 70,095%.

15.07 uur: De korte zijde bij A is niet de favoriete plaats van de paarden die deelnemen aan de olympische Grand Prix Spécial. Eerder had Artemis de nodige moeite om zich in deze hoek te concentreren en ook Eremo del Castegno van Valentina Truppa werd bij de pirouette gestoord door klikkende fotografen. Daardoor daalde het gemiddelde percentage van 75% naar de eindscore van 73,222% voor deze individuele deelneemster.

14.56 uur: De olympische Spécial is zojuist hervat. De juryleden zijn doorgegaan met wat ze vanochtend ook deden: veel punten geven. Richard Davison reed zojuist geen geslaagde proef met Artemis. De zoon van Florestan kwam maar met moeite op het achterbeen en er zaten veel onregelmatigheden in de proef. Toch kwam de score voor deze individuele combinatie uit op 70,698%.

13.45 uur: Victoria Max-Theurer is er met Augustin niet in geslaagd om de leiding over  te nemen in het tussenklassement van de olympische Spécial. Met een resultaat van 73,73% neemt zij voorlopig de vijfde plaats in. De zwaarmoedige Augustin liet punten liggen in de overgangen en hij scoorde zwaar onvoldoende voor de verzamelde stap, wat een telgang was. Het is nu pauze in Londen en om 14.45 uur wordt het programma hervat met een groep combinaties waarin onder andere Carl Hester en Anky van Grunsven zich bevinden.

13.22 uur: Patrik Kittel en Scandic toonden zojuist een Grand Prix Spécial met twee gezichten. Enerzijds was daar de draf met excellente onderdelen als piaffe en passage, waarvoor juryleden acht of hoger scoorden en ook de uitgestrekte draf leverde punten op. Anderzijds was daar de galop met fouten in de wissels om de pas en onvoldoende oprichting. Uiteindelijk kwam de score op 74,095% en voorlopig een derde plaats. In de strijd om de landentitels gaat Zweden op dit moment aan de leiding, maar de beste landen komen straks pas aan start.

13.12 uur: Showmaster Juan Manuel Munoz Diaz had zijn PRE-hengst Fuego in de olympische Spécial niet helemaal in topvorm. De schimmel oogde wat stijfjes, maar scoorde als altijd met zijn opvallende piaffe. Zeer verheven en met veel expressie schudt Fuego deze oefening uit zijn mouw. Met 75,476% neemt Munoz Diaz voorlopig de tweede plaats in.

13.04 uur: De score van Steffen Peters en Ravel in de Grand Prix Spécial bedroeg 76,381%. De ervaren combinatie scoorde hoog met de wisselseries, pirouettes en de piaffe. Pech had de Amerikaan op de AC-lijn, toen Ravel na de eerste pirouette struikelde en niet meer op de gevraagde plaats de wissels om de pas kon laten zien. Peters reed de wissels wel, maar werd toch met een zware onvoldoende bestraft.

12.54 uur: Tinne Vihelmson-Silfven nam met Don Auriello de leiding over in de olympische Grand Prix Spécial met een score van 74,063%. Ook in deze proef deelden de juryleden grif punten uit aan de fraaie Don Auriello, die excelleerde in de appuyementen en de uitgestrekte gangen. Voor de wissels om de pas kreeg Vilhelmson een 3,1 gemiddeld, nadat er meerdere fouten ontstonden.

12.45 uur: Ook Morgan Barbançon haalde zojuist in de Grand Prix Spécial niet het niveau dat ze vorige week in de eerste olympische proef neerzette. De score van 71,556% had hoger uit kunnen vallen als Painted Black, vooral in het begin van de proef, gehoorzamer was geweest. De hengst galoppeerde meerdere keren aan en ook de aanleuning was niet constant. Dankzij de geroutineerde uitvoering van de oefeningen kwam Barbançon toch tot een redelijk resultaat.

11.39 uur: De olympische Spécial van Patrick van der Meer verliep teleurstellend. Het resultaat van 67,444% geeft aan dat er tijdens de proef het één en ander mis ging. De eerste piaffes waren onrustig en er ontstonden fouten in de wisselserie om de pas. Ook de linkerpirouette mislukte en in de laatste lijn voor het afgroeten galoppeerde Uzzo aan. Dat Patrick van der Meer en Uzzo hoge scores kunnen halen bleek uit de laatste piaffe, die een zeven scoorde, en uit de andere goede onderdelen zoals de uitgestrekte draf, die met een 7,5 zelfs te laag werd gewaardeerd.

11.11 uur: De individuele Duitse amazone Anabel Balkenhol zorgde zojuist voor een goed begin van de olympische Spécial. In tegenstelling tot de Grand Prix was Dablino vandaag geconcentreerd en ontspannen en liet zich heel goed bewerken. Alleen de stap kreeg lage cijfers en de piaffes bleven rond de zeven hangen. Voor het overige gingen de cijfers vaker richting acht dan richting zeven, hetgeen het eindresultaat van 73,063% op het scorebord bracht.

De spannende ontknoping van de landenwedstrijd dressuur gaat om 11.00 uur vanmorgen van start in het Greenwich Equestrian Park in Londen. In deze Grand Prix Spécial komen 32 combinaties in actie. Voor Nederland start Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet) als eerste om 11.27 uur.

Anky van Grunsven rijdt met Salinero (v. Salieri) om 15.48 uur, gevolgd door Edward Gal met Glock’s Undercover om 16.37 uur. Adelinde Cornelissen sluit de rij om 17.13 uur met Parzival (v. Jazz). Tussen Gal en Cornelissen rijden Helen Langehanenberg, Charlotte Dujardin en Nathalie Zu Sayn Wittgenstein. Om ongeveer 17.45 uur is de huldiging van de teams.

In de tussenstand na de Grand Prix zijn de verschillen tussen de twee landen die strijden om goud klein. Groot-Brittannië leidt met een gemiddeld percentage van 79,40, gevolgd door Duitsland met 78,845% en Nederland met 76,809%. Denemarken neemt voorlopig de vierde plaats in met een gemiddeld percentage van 73,845. Ook in de individuele stand gaat een Britse aan de leiding, namelijk de Britse Charlotte Dujardin en 83,663. Adelinde Cornelissen (81,687) moet twee procent toegeven op Dujardin en houdt de Duitse Helen Langehangenberg een half procent achter zich.

De beste achttien combinaties uit de Spécial mogen donderdag van start in de individuele Kürfinale.

Klik hier voor de startlijst en liveuitslagen.
Klik hier voor de livestream.
Klik hier voor landenwedstrijdfoto’s van Arnd Bronkhorst.

Bron: Horses / KNHS

22 reacties op “LIVE: Goud voor Groot-Brittannië, Cornelissen tweede

 • mj kochx

  hele nette start van Annabel Balkenhol met Dablino. Paard blijft een kruidje-roer-me-niet, maar ze heeft ‘m super begeleid in de proef. Helaas kan ze daardoor niet voluit gaan, maar ik heb echt bewondering voor haar. Zo te zien eet hij tegenwoordig ook beter op concours want hij trekt niet meer zo op. Ze zal wel de afvaller zijn voor de Duitsers richting de Kür, maar mag absoluut tevreden zijn.

 • mj kochx

  Patrick vdMeer – Uzzo hadden wat te veel spanningsfoutjes (eerste piaffe, verzamelde stap, changementen om de pas, changementen tussen de pirouettes erg scheef), maar wat blijft hij er rustig aan rijden. Chapeau voor zijn Olympische debuut. Paard is nog jong genoeg om jaren mee te kunnen.

 • mj kochx

  Steffen Peters – Ravel doen tot de eners tussen de pirouettes wat ze moeten doen, een solide proef afleggen. en dan krijg hij de changementen op de AC-lijn niet voor elkaar … Zoooo jammer! Blijkbaar ligt er voor allemaal toch meer spanning op. Heeft dat iets te maken met het andere ritme dan ‘normale’ kampioenschappen? Er lag aanzienlijk meer tijd tussen de GP en de GPS.

 • icarus

  Met alle respect naar een Patrick vd Meer!
  Ik doe het hem niet na & zal dit ook nooit bereiken.
  Laat het voorop staan dat dit hem allemaal gegund wordt.
  Toch vind ik het jammer dat hij op de onderdelen waarop gescoord moet worden – juist op dit niveau – zo vaak spanning & ernstige fouten laat zien.
  Persoonlijk had ik liever een Imke gezien met haar ervaring & haar stabiliteit in het rijden.
  Maar nogmaals: het is een ieder van harte gegund: een toekomst met veel kansen erbij!!!!

 • mj kochx

  jongens wat loopt het paard van Valentina Truppa in de eerste helft van de proef te knarsentanden … in de galop lijkt ’t iets minder te worden, maar ook daar zijn wat spanningsmomentjes te zien.

 • mj kochx

  mooiste piaffe tot nog toe van de Portugees en zijn Lusitano, gaat super zitten maar behoudt daarbij balans, ritme en regelmaat. Voorlopig rijdt hij de proef van zijn leven. Vind z’n model cap vreselijk, dat dan weer wel. Mooi doorgesprongen kleine pirouettes, paard eigenlijkde hele proef ook mooi op lengte, echt een topprestatie van deze ruiter en zijn hengstje!

 • mj kochx

  Duitsland houdt de druk erop, Dorothee Schneider heeft een droomdebuut op de OS met een absolute topscore. Een van de weinigen die gelijk of beter presteert dan in de GP. Kijken of Carl Hester ’t hoofd koel houdt … fingers crossed!

 • mj kochx

  Dat vind ik nou zo mooi aan Uthopia, voor en achter qua energie en beweging gelijk in de uitgestrekte draf … mooi op lengte van voren. Stap is niet zijn beste gang, maar hij stapt wel over. eerste piaffe ietsje aarzelend, tweede beter maar wat weinig passen
  De combinatie doet absoluut wat ze moeten doen, echt GEWELDIG!!!

  Ik houd hier echt van, hopelijk blijft dit paard behouden voor Carl, want deze combinatie ook uit elkaar halen is crimineel!

 • Willemijne

  Anky en salinero zijn een eenheid een echt team.
  Ik vind dat ze echt onder gewaardeerd zijn, en te erg afgestraft in de kleine foutjes(halthouden, wissels om de 2)

  Carl Hester vind ik overgewaardeerd, belachelijk hoog.

 • Janny

  Hoe kan het verschil tussen Anky en Anne zo klein zijn . . . .

 • Iris

  Het is anky niet meer gegund. Foutloze zeer gave proef, maar echt heel erg ondergewaardeerd. Bij Carl en Christina wordt met belachelijk hoge punten gestrooid. Het lijkt al van te voren beslist, of is het vriendjes politiek?

 • mj kochx

  Hoewel de proef van Anky merendeels degelijk was, is niet halthouden een zware fout en ook de tweeërs waren gewoon niet goed. Daarbij komt dat de uitgestrekte draf zeer voorzichtig was, de stap nou niet zijn sterkste punt is en de passage wel erg terug … kortom, geen briljante proef en dan heeft het paard van Anne van Olst nu gewoon meer kwaliteit in de basisgangen. Op onderdelen (pirouettes) is Anky absoluut ondergewaardeerd, maar toch geen gekke score voor een 18-jarig paard.

 • mj kochx

  Prima proef van Laura Bechtolsheimer. Hij blijft af en toe wat sterk ogen, maar ze hebben bewezen dat het Britse team tegen de druk van de favorietenrol bestand is. Straks nog cool cookie Charlotte Dujardin en dan kan team GB wederom een gouden medaille ophalen. Een ‘thuiswedstrijd’ blijkt dus toch te werken. Dan toch maar de OS naar Nederland in 2028? (Is Ava Eden dan al oud genoeg om haar moeder op te volgen?)

 • mj kochx

  Edward en Undercover hebben gedaan wat ze moesten doen, een goede proef neerleggen. Undercover werd puur heet, maar daar weet Edward toch heel knap mee om te gaan. Score is voorlopig ruim voldoende voor brons, dus dat geeft rust voor Adelinde.

 • mj kochx

  Ik mis wat stelling en buiging bij de appuyementen van Helen Langehanenberg en Damon Hill. Uitgestrekte stap daarentegen is prima. Eerste piaffe erg voorzichtig en voorwaarts met een slechte overgang eruit, tweede ook weer erg voorwaarts. Zilver zal desalniettemin niet in gevaar komen denk ik zo, tenzij ze alle galoponderdelen gaat verprutsen, maar daarin is ze altijd wel sterk.

 • mj kochx

  voorlopig gaat het goed met Charlotte Dujardin en haar topper Valegro. ’t koppie stond wel wat strak bij de start. Verzamelde stap is een beetje rommelig, maar daarna weer super in de overgangen passage-piaffe-passage, alsof ’t geen enkele moeite kost. Misschien zou je nog iets meer actie achter willen zien, maar het beeld is zo harmonieus.

  (en dat terwijl ik met een schuin oog naar de superoefening van Epke Zonderland zit te kijken …) 2x goud in een paar minuten??? laten we ’t hopen.

 • mj kochx

  wat een koele kikker is het ook die adelinde … wat hele kleine storinkjes bij de eerste piaffe en het aangalopperen na de pi-pa tour, maar wat een supermentaliteit en wat een preciesie, ik neem zo ontzettend mijn petje voor ze af. Als er 1 met druk om kan gaan is zij het wel. nu straks de laatste lijn pa-pi-pa volhouden en dan moet ze toch heel hoog kunnen eindigen.

 • Dressage

  Sorry maar vind Anky echt enorm ondergewaardeerd. En wat doet het ertoe of het paard 18 is?
  Ook al istie 20, daar moet doorheen gekeken kunnen worden. Dit is vieze politiek.

 • H.O.

  We hebben er ook weer een nieuw jurylid bij in Nederland????

 • Ida de Fouw

  Charlotte reed gewoon beter en toch jammer dat Dirk-Willem Rosie er toch een beetje zuur erover doet of zoals de Engelse zegen, bekeek de proef van Adelinde enigszins met “rose tinted glasses”. Ik zat erboven op zoals duizenden andere en ja er zaten wat fouten bij Charlotte maar ze reed voor goud en dat was flink. Adelinde reed ook een erg mooie proef maar helaas gingen er meerdere overgangen aan het einde van de proef bij Parcival gewoon niet lekker en ook inderdaad de laatste passage. Tot op het laatst was het spannend. Ik vond dat er goed werd gejureerd. En nu hebben we nog Donderdag. “Lets battle commence”

 • Antonio

  De prestatie van de Britten en Duitser verdient alleen maar eerbied. Uiteindelijk mogen/moeten wij erkennen dat zij echte rijkunst ten toon stellen. Nederig mogen wij voor hen buigen. Het wordt hoog tijd dat er binnen de Nederlandse dressuur/ruitersport iets veranderd. Er heerst veel hypocriet chauvinisme in ons landje. LDR hoort niet thuis in deze mooie sport.

 • Dressuuramazone

  Onbegrijpelijk dat Anky zo laag scoort. Heeft iemand een video van de proeven van Anky en Adelinde naast elkaar? Salinero is zo mooi op lengte in de hals en zo smakelijk in de aanleuning met een gesloten mond – daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Daarnaast loopt hij gewoon apart mooi van de grond….ik , en velen met mij gezien de reacties op facebook, snap het niet.
  Desalnietemin: mijn hoed af voor deze dressuurploeg!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook