Ga naar hoofdinhoud

Werth zegeviert in kür, Gal en Witte-Vrees naar Parijs

Update - Video
Isabell Werth en EmilioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth en Emilio 107  stegen boven zichzelf uit vanmiddag in een harmonieuze kür op muziek die hen op afstand zette van de rest van het deelnemersveld. Met 87,405% won de Duitse, zoals verwacht de kür op Indoor Brabant. Edward Gal zette de stijgende lijn met Glock's Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) voort en werd tweede in 83,875. Hij werd op de hielen gezeten door Madeleine Witte-Vrees met Cennin (v. Vivaldi), die naar 82,555% reed. Zowel Gal als Witte-Vrees behaalden daarmee voldoende punten om naar de wereldbekerfinale in Parijs te mogen in april.

Na zijn goede prestaties gisteren in de GP was het de vraag of Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) vandaag op konden tegen de inmiddels ontketende Isabell Werth en Emilio. Hij ging er in elk geval vol voor met gigantische uitgestrekte drafonderdelen en een mooie staptour. De overgang van uitgestrekte galoplijnen naar minuscule pirouttes pakten goed uit en de wisselseries waren foutloos. Gal reed met veel bravoure, maar kreeg weinig fouten. Met een briljante laatste lijn kreeg Gal het publiek op de banken. Score: 83,875 en een tweede plaats.

Madeleine Witte-Vrees was met Cennin (v. Vivaldi) de laatste starter. Witte-Vrees blijkt goed in vorm en rijdt een kür met een hoge moeilijkheidsgraad. Een technisch goed gereden proef met een duidelijk weer verbeterde Cennin. Mooie draftour en goed gereden overgangen van bijvoorbeeld uitgestrekte galop naar piaffe. Ze maakt het nog behoorlijk spannend voor Gal. Score: 82,555%.

Werth naar grote hoogte

Isabell Werth heeft Emilio 107 (v. Ehrenpreis) meegenomen naar Brabant. Het duo liet een fantastische en vloeiende kür op muziek zien met prachtige piaffes en appuyementen. Ze kreeg één foutje in de wissels om de twee. Resultaat: een verpletterende score van 87,405% en ruimschoots aan kop. Het duo verbeterde zich ook enorm ten opzichte van de score in de GP van gisteren. De Duitse dressuurkoningin liet na afloop weten ook zelf versteld te hebben gestaan van Emilio’s prestaties.

Wereldbekerpunten

Vanmiddag werden de laatste punten voor de wereldbekerfinale in april in Parijs uitgedeeld. De beste negen starters van de Western European League mogen daarheen. Omdat Werth vorig jaar de Wereldbeker won is zij sowieso gekwalificeerd voor Parijs en krijgt zij dus geen plaatsingspunten. Dat betekent dat Gal de volle twintig punten pakt voor de kwalificaties, Witte-Vrees krijgt er 17. Ze mogen beiden naar Parijs.

Tachtigers

Jessica von Bredow-Werndl met Zaire-E (v. Son de Niro) reed een kür met vrolijke muziek waar Zaire lichtvoetig op ronddanste. Zeer goed gereden, al kwam er in de galoptour wel wat spanning om de hoek bij Zaire. De piaffe was geweldig. De Duitse gaat nipt over Scholtens heen, 80,525%.

Emmelie Scholtens reed een zeer beheerste en uitstekende kür met Apache (v. UB40). De Nederlandse moest na Werth de ring in, maar liet zich niet uit het veld slaan en reed zeer goed. Een fantastische score van 80,315%.

Meulendijks goed op weg

Anne Meulendijks reed met MDH Avanti N.O.P. (v. United) een stoere en onbevangen kur, met onder meer een prachtige uitgestrekte draf, superkleine pirouettes en goede staponderdelen. De jonge Nederlandse kreeg een welverdiende score van 78,235%.

Diederik van Silfhout en Four Seasons (v. Fürst Piccolo) lieten een mooie kür zien met een moeilijkheidsgraad van 8,66. Four Seasons is de laatste tijd enorm gegroeid in de piaffe en passage en liet vandaag een goede draftour met goed uitstrekken zien. Ook de uitgestrekte galop was mooi. Wel had de combinatie een klein foutje aan het eind van de serie om de twee. Score: 75,965%.

De in Nederland woonachtige Spaanse Morgan Barbançon Mestre kwam aan de start met Sir Donnerhall II OLD (v. Sandro Hit). De bekende hengst heeft veel uitstraling en liet zich in de uitgestrekte gangen goed zien. Score: 75,390%.

Storing voor Zanardi

Hans Peter Minderhoud rijdt met Zanardi (v. Rubels) de oude kür van Glock’s Flirt, waarmee hij vorig jaar won op Indoor Brabant. Hij krijgt een grote storing tijdens het stapgedeelte, waar Zanardi schrikt, maar vervolgt zijn kür met fraaie pirouettes. De storing kost uiteraard veel punten in deze kür met een moeilijkheidsgraad van 10. De hengst laat een mooie draftour en goede piaffe en passage zien. Score: 73,980%.

De 23-jarige Vlaamse amazone Jorinde Verwimp reed een nette kür met 18-jarige Tiamo. De moeilijkheidsgraad was iets lager dan die van Watson-greaves. De combinatie had af en toe iets balansverlies, maar liet een mooie kür zien. Helaas was er wel wat spanning in de wisselseries. Score: . 74.665% .

Start met drie Nederlandse combinaties

Drie Nederlandse combinaties openden het bal vanmiddag in Den Bosch. Katja Gevers reed Thriller (v. Gribaldi) naar 65,285%. Patrick van der Meer kwam aan de start met Zippo (v. Rousseau) en behaalde een score van 73,740%. Adelinde Cornelissen had Zephyr (v. Jazz) meegenomen. De combinatie reed naar 74,665% .

De score van Adelinde Cornelissen en Zephyr werd overtroffen door de Britse amazone Hayley Watson-greaves met Rubins nite (v. Rubin Royal). De combinatie had een wat lastige start in hun zeer moeilijke kür (9.67 moeilijkheidsgraad). Technisch voerde de Britse de kür goed uit, ze kreeg 75.595%. De Britse Emile Faurie kwam niet aan de start met Lollipop 126 (v. Lord Sinclair I).

Lees ook: Werth: ‘Emilio deed precies wat ik vroeg’

Uitslag kür op muziek

Eindstand Westeuropese liga voor de wereldbeker

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook