Ga naar hoofdinhoud

Liza Nouwens wint PSG-debuut: ‘Ik was vooraf zó zenuwachtig’

Liza Nouwens met Veni Vidi Vici. Foto: RM-Photography

Na een succesvolle periode in het ZZ-Zwaar maakte Liza Nouwens met Veni Vidi Vici (v. Flemmingh) vandaag op de Subtopwedstrijd in Aerdenhout de overstap naar de Lichte Tour. Een mooier debuut had de zeventienjarige amazone zich niet kunnen wensen. Met een score 64,46% won het duo unaniem de Prix St. Georges.

Liza Nouwens is er zelf nog een beetje beduusd van. “Ik was vooraf zó zenuwachtig. Door m’n trillende handen kon ik de knotjes er bij Vito (de roepnaam van Veni Vidi Vici, red.) niet inkrijgen. Ik ben hartstikke blij. Het doel was zestig procent en dat hebben we gelukkig bereikt.”

Enen voor serie

De uitgestrekte gangen leverde achten op, maar het duo liep een grote fout op in de serie om de vier die door alle drie de juryleden met een 1 werd afgestraft. “We kwamen scheef uit de hoek de diagonaal op en toen kreeg ik er geen wissel meer uit. Vito raakte in paniek van m’n been en gelukkig sprong hij op het laatste moment nog om. Het was echt mijn fout en helemaal met deze enen had ik dit resultaat niet verwacht.”

Dingetjes

Op de misser na kon de combinatie vlekkeloos door de proef heen rijden. “Er zijn natuurlijk altijd nog wel dingetjes. Zo was een pirouette wat groot en mochten de appuyementen met iets meer lengtebuiging. Maar Vito was heel actief aan m’n been, daar ben ik echt tevreden over.”

Wiebelitz volgt

Maike Wiebelitz volgde op de tweede plaats. Zij reed Empire (v. Wynton) naar 62,84%. Larissa van Craaikamp scoorde met Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) 62,01% en mocht de derde prijs ophalen.

Inter I voor Gouda

Na een aantal afmeldingen waren er nog twee combinaties over in de Intermédiaire I. Kaylee Gouda en Don Juan (v. Vivaldi) wonnen de proef met 66,40% en noteerden daarmee de hoogste dagscore in Aerdenhout.

Zware Tour

In de Grand Prix behaalde alleen Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) een score boven de zestig procent: 62,55%. In het kleine groepje Intermédiaire II bemachtigde Wendy van Diessen – Van den Boogaard met Evanel’s Blackie W (v. Painted Black) met 63,82% het startbewijs voor de Grand Prix. Brem Beers was als enige deelnemer in de Intermédiaire A automatisch verzekerd van de overwinning. Haar debuut in de Zware Tour met Ultimate (v. Olivi) kwam uit op 61,18%.

Beers en Spierenburg

Ook in het ZZ-Zwaar mocht Brem Beers een oranje lint in ontvangst nemen. In proef 35 reed ze de Hannoveraanse merrie Start Up (v. Stalypso) naar de hoogste score van 63,93%. Thomas Ilias en Di Saronno (v. Zhivago) werden tweede met 62,86%, gevolgd door Vivianne de Jong en Zavinko V (v. Hamlet) met 62,21%.
In proef 36 stonden Shelby Spierenburg en Bliksem M (v. Flemmingh) aan kop met 62,86%. Monica Gaastra reed Arlene (v. Rousseau) met 61,79% naar de tweede plek. Vivianne de Jong en Zavinko V (v. Hamlet) werden ook in deze proef derde, nu met 61,71%.

De Gooijer wint young riders

Danae de Gooijer voerde het kleine klassement young riders aan. Haar landenproef met Amstelstreeks Bløf (v. UB 40) was goed voor 60,74%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook