Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots: ‘Er was geen houden aan’

Update
Lotje Schoots met Favorit. Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk

Met La Valencio’s Favorit (v. Jazz) was Lotje Schoots vandaag op Concours Hippique Haarlemmermeer niet te kloppen in het ZZ-Zwaar. Met een score van 69,071% reed het duo zich in de eerste proef dik vier procent los van de concurrentie. In de tweede proef was de voorsprong met 66,357% wat minder groot maar ook hier ging de zege unaniem naar Schoots en haar achtjarige ruin.

“Ondanks dat de punten in de eerste proef hoger waren, ben ik eigenlijk meer tevreden over de tweede proef”, vertelt Lotje Schoots. “Het kon allemaal nog wel iets strakker, vloeiender en gemakkelijker, maar ik ben blij met beide proeven. Meestal hebben we nog wel dingetjes en dit was de eerste keer dat ik hem foutloos door beide proeven kon rijden. Dat is al een mijlpaal!”

Bij de les

“Het is een prachtig concours maar helaas waren de bodems wat aan de zware kant, maar dat was al wel beter dan vorig jaar”, zegt Schoots die graag op het groots opgezette concours rijdt. “Verder is alles top geregeld, het is prachtig mooi maar niet heel gemakkelijk omdat er veel gebeurt. De jongere paarden leren daar veel van en gelukkig bleef Favorit bleef aardig bij de les. Het is een super concours om kilometers te maken.”

Los op concoursterrein

De amazone noemde haar Jazz-zoon al eerder een grote Shetlander en ook vandaag maakte hij die bijnaam weer waar. “Favorit heeft zich wéér als een Shet gedragen. Hij liep los op het concoursterrein en heeft z’n ware aard weer even laten zien”, vervolgt Schoots lachend die haar paard gelukkig weer snel te pakken kon krijgen.

Grote komiek

“Na het rijden spoot ik Favorit af waarbij hij stond te grazen. Vervolgens stak hij z’n neus naar rechts en weg was ‘ie. Er was geen houden meer aan. Als een echte Shet ging hij tien meter verder weer door met grazen en konden we hem zo weer pakken. Dat is echt typerend voor hem, hij is een grote komiek.”

Slipjas in zicht voor Van der Salm

Ook Sandy van der Salm mocht twee prijzen ophalen. Met haar twaalfjarige merrie Peru’s Cool Concept van de Meerhoeve (v. Palousa- Sturdy Fellow) noteerde ze in de eerste proef de tweede score van 64,929% en in de tweede proef het derde resultaat van 62,786%. Met deze scores heeft het duo de scores op zak voor de overstap naar de Prix St. Georges. In de eerste proef deelden Milou de Haan met De Keizer (v. Vivaldi) en Rosalinde Lammerts met Romanoff (v. Rubinero) de derde prijs (62,286%). Met 65,143% ging het rode lint in de tweede proef naar Joyce van Schaick en Royal Heritage (v. Royal Blend).

Oord en Beers winnen jeugdrubrieken

In de gecombineerde rubriek voor junioren en young riders was Jade Oord de enige die een score boven de 65 procent noteerde. De junior stuurde Chireine (v. Painted Black) naar 65,152%. Young rider Zoë Kuintjes en GG Desperado (v. Florencio) volgden met 62,941% op de tweede plaats. Met 62,50% maakten junior Megan van der Molen en de hengst Debbehoeve’s Veni Vidi Vici C (v. Krack C) de top drie compleet.
In de kür op muziek waren Brem Beers en Ultimate (v. Olivi) goed op dreef. Het duo reed de winnende score van 70,125% bijeen. Jade Oord stuurde Chireine naar 67,313% en mocht daarmee het rode lint ophalen.

Uitslagen

Lees ook:
Tommie Visser breekt record op oude honk: ‘Het ging écht goed’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook