Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots met Jazzen grootverdiener in eerste selectie: ‘Ze zijn totaal verschillend’

Lotje Schoots met Grace of Rose. Foto: Kathleen van Winden

Lotje Schoots was met haar twee Jazz-nazaten vandaag goed op dreef in het ZZ-Zwaar van de Subtopwedstrijd in Delft, die geldt als eerste selectie voor het NK. Met Grace of Rose eindigde de amazone in beide proeven als tweede (69,79 en 71%). De een jaar oudere La Valencio's Favorit liep naar de vierde en eerste plek (65,14 en 71,71%).

“In de eerste proef had ik met Grace geen fouten maar het kon allemaal wat strakker. In de eerste proef met Favorit zaten drie hele fouten in het galopgedeelte, echt zonde”, vertelt Lotje Schoots. “We misten twee keer een wissel en bij het halthouden voor het achterwaarts, wat Favorit eigenlijk heel goed kan, nam hij niet de tijd om stil te staan.”

Twee Jazzen

“En het is zeker geen excuus maar de eerste baan was een beetje kijkerig. Het zijn toch twee Jazzen”, vervolgt Schoots lachend. “In de eerste proef moest ik ze allebei net wat meer bijsturen dan normaal.”

Persoonlijk record

In de tweede proef stelde Schoots orde op zaken en scherpte met beide paarden haar persoonlijk record aan. “Ik was zelf iets scherper en Grace en Favorit stonden er net wat meer aan. Over deze proeven ben ik zeker tevreden.”

Dame en kerel

Ondanks dat beide paarden Jazz als vader hebben, lijken ze volgens Schoots niet op elkaar. “Ze zijn totaal verschillend en twee uitersten. Grace is echt een dame en die moet je als prinses behandelen”, vertelt ze over de vosmerrie die ook is uitgenodigd voor de volgende observatie voor het WK Jonge Paarden. “Favorit is echt een kerel en die moet je ook zo behandelen want anders dendert ‘ie over je heen. Maar beide zijn heel talentvol.”

De Frel wint eerste proef

In de eerste proef zette Stephanie de Frel de hoogste score neer. Ze reed VMF Gladiator (v. Totilas) naar 70,64%. In de tweede proef eindigde het duo met 67,36% op de vierde plaats.

Brouwer en Hofland

Kirsten Brouwer en de KWPN-hengst Foundation RR (v. United) noteerden in de eerste proef 68,64%, goed voor de derde plaats. In de twee proef kwamen ze tot 66,50% en plaats vijf. Ook Geert Hofland reed zich met Blaze (v. United) in beide proeven in de top vijf. De eerste proef  leverde 64,21% en plaats vijf op, de tweede proef 67,57% en plaats drie.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Daniëlle Heijkoop wint eerste selectie met topscore: ‘Het begint er nu echt op te lijken’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook